„Rat“ tužbama Vučića i lidera opozicije, na redu i Vuk Jeremić

Vesti 06. nov. 202119:16 > 19:3430 komentara
Podeli:

Nekoliko meseci pred izbore zahuktava se rat tužbama između predsednika države i lidera opozicije. Vučić je tužio lidera Dveri Boška Obradovića zbog, kako se navodi, uvreda koje iznosi u javnosti na njegov račun, a protivtužbom je odgovorio i na raniju tužbu Dragana Đilasa predsednika Stranke slobode i pravde. Kako N1 nezvanično saznaje, predsednik Srbije tužiće i lidera Narodne stranke Vuka Jeremića.

Svako se penje svojom stranom stepeništa Palate pravde, kad je već dijalog predsednika države sa liderima opozicije na samom dnu. Zbog tvrdnji da je kriminalac koji je od građana ukrao 619 miliona evra, Đilas je tužio Vučića, a onda je posle šest održanih ročišta, usledila protivtužba, jer je lider SSP ocenio da je predsednik države mentalno obeleo čovek.

„To može da se tretira kao uvreda ukoliko lekari jednog dana dokažu da nisam bio u pravu. Šta reći za čoveka koji u 11 sati uveče obilazi radove na kovid bolnici u Batajnici i viče obraćajući se opoziciji: “Hajde, miševi, dođite i ubijte me slobodno! Ja ljude ne vređam. Nikoga od njih nisam nazvao lopovom, kriminalcem i slično. A on je podneo protivtužbu kako bi odugovlačio taj postupak po tužbi, koji se bliži kraju“, Izjavio je Đilas.

Povezane vesti

Kontranapad predsednika države obuhvatio i lidera Pokreta Dveri. Nakon što ga je Obradović tužio zbog izjava da je fašista i lopov, Vučić mu odgovorio tužbom jer mu uvredama narušava ugled.

„Razumem da ga boli kad napišem da je najveća lažovčina i prevarant u političkoj istoriji Srbije, ali je to lako dokazivo kroz ogroman broj njegovih predizbornih obećanja koja nikada nisu ispunjena, kao i svakodnevnih izjava koje su ostale samo na nivou političkog marketinga i ništa više. Jedva čekam da se vidimo, ako sme da me pogleda u oči“, poručio je Boško Obradović.

Vučićev advokat Dragan Palibrk za N1 ne pojašnjava detalje podnetih protivtužbi, ali kaže – ne odugovlačimo, branimo čast.

„Moj stav je da se ne može pozivati na povredu časti i ugleda onaj ko grubo vređa tuđu čast i ugled. Aleksandar Vučić nikada nikog nije tužio, a ove protivtužbe podnete su u cilju njegove odbrane. Tužbe koje se podnose protiv predsednika Vučića predstavljaju grubu zloupotrebu sudova u ostvarivanju političkih i drugih ciljeva“, naveo je Palibrk.

Inače, predsednik države se do sada po tužbama opozicionih političara nijednom nije pojavio na sudu. U toku je i proces u kome je lider Narodne stranke Vuk Jeremić tužio Vučića zbog izjave da je šef međunarodne bande lopova. Nezvanično saznajemo da predsednik države i u ovom slučaju, zbog uvredljivih tvitova, sprema protivtužbu.

Komentari

Vaš komentar