Rasprava u studiju N1: Ko je preletač i ko je na vlasti sa SNS

Vesti 24. avg 202110:25 > 10:42 12 komentara

Razgovor o izbornim uslovima u studiju N1 između Đorđa Žujovića iz Socijaldemokratske partije Srbije i Konstantina Samofalova iz Socijaldemokratske stranke morao je biti prekinut nakon što se pretvorio u svađu oko „preletanja“ i veza sa Srpskom naprednom strankom.

Pročitajte još:

U Novom danu na N1 izbila je žustra rasprava između Žujovića i Samofalova oko toga ko je „preletač“ i ko je bio na vlasti u koaliciji sa SNS.

Samofalov je Žujovića optužio da je posle izbora otišao u stranku Rasima Ljajića, a Žujović je na to tvrdio da je SDS bio u koaliciji sa naprednjacima u Pirotu.

U jednom trenutku se razgovor vratio na kolosek, ali je ponovo eskalirao nakon što je Žujović govorio o promenama izbornog sistema u Srbiji.

„Predlozi vlasti su – izmenićemo nešto što sada ne može da se primeni, pa će još malo da se pljačka, još malo Belivuk i društvo da seku glave“, rekao je Samofalov na Žujovićeve reči.

„Smiri se, nađi devojku, nemoj meni da spominješ kriminalne klanove“, rekao je Žujović Samofalovu, nakon čega je razgovor morao biti prekinut.

Samofalov je prethodno rekao da bojkot ostaje opcija ako se pokaže da SNS nije spremna apsolutno ni na kakve pomake u razgovorima.

„Ali ako budemo imali priliku da dođemo do nekakvog dogovora, bez iluzija da ćemo imati u potpunosti fer i slobodne izbore, mi kao opozicija moramo da izađemo na beogradske izbore“, rekao je on.

Žujović je kazao da učesnici u politikom životu treba da shvate da nisu neprijatelji.

„Nama veće neprijateljstvo nego što postoji u ovom društvu stvarno ne treba. Mi se hvatamo za svaku priliku da se sukobimo. Pogledajte šta se desilo juče u Nišu – mi smo se već podelili. To se desilo u četiri ujutru, u osam ujutru ljudi su već zauzeli strane“, rekao je on.

Kazao je da je „ogromna odgovornost“ za to na političarima.

„Naravno da je najveća odgovornost onih koji imaju najveći uticaj i moć u zemlji, nije to ništa hrabro reći. Ali šta su uradili svi ostali da se unese zrno normalnosti?“ upitao je on.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare