Rasprava Dačića i Lutovca o dijalogu na dva koloseka i „zamajavanju naroda“

Vesti 11. maj 202122:2214 komentara
Podeli:
Izvor: TANJUG/ ZORAN ZESTIC

Predsednik Demokratske stranke (DS) Zoran Lutovac osporio je predsedniku Skupštine Srbije Ivici Dačiću da postoji međustranački dijalog na dva koloseka, navodeći da su razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima bez učešća evroposlanika "zamajavanje naroda".

„Ovo o čemu priča gospodin Dačić to vam je priča za zamajavanje građana Srbije, da se obesmisle pravi razgovori“, rekao je Lutovac u emisiji Upitnik na Radio televiziji Srbije, u kojoj su učestvovali i predsednik Dosta je bilo Saša Radulović i član Predsedništva Srpske napredne stranke Vladimir Orlić.

POVEZANE VESTI

Lutovac je rekao da su jedini razgovori uz medijatorstvo evroparlametaraca, a da je Dačićeva priča samo da se dijalog razvodni i pokaže da „navodno postoji neki kontinuitet sa dijalogom od pre dve godine“.

„Mi govorimo o tome kako da se poštuje ono što je zapisano u Ustavu i zakonu, ne želimo da pregovaramo da li će se i u kojoj meri sprovoditi Ustav i zakoni nego o tome kako da to počne da se sprovodi u život. Suština razgovora su slobodni i pošteni izbori“, rekao je Lutovac, navodeći da je sa evroparlamentarcima razgovarao kako da se stvari ne „razvodnjavaju, što Dačić hoće“.

Reagovao je Dačić koji je upitao Lutovca „da li vidi“ lidera DJB Sašu Radulovića (koji je učestvovao u razgovorima bez posrednika evroparlamentarca), uz opasku da se nada „da on nije fiktivan“.

„Da li vi mislite da je on tu kao neko Potemkinovo selo. Gospodin Radulović sigurno ima tri puta više podrške građana nego Demokratska stranka“, rekao je Dačić.

Dačić je najavio da će se krajem ove ili početkom sledeće sedmice opet sresti sa strankama koje ne žele učešće evroparlamentaraca u međustranačkom dijalogu o izbornim uslovima.

Komentari

Vaš komentar