Rašković Ivić: Vučić je nervozan i uplašen zbog protesta širom Srbije

Vesti 05. dec 202114:40 38 komentara
N1 (arhiva)

Potpredsednica Narodne stranke Sanda Rašković Ivić izjavila je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić "veoma nervozan i uplašen", jer su protesti širom Srbije pokazali da su se građani i opozicija ujedinili i da mu "neće proći zakoni o eksproprijaciji i referendumu", čiji je cilj da kompanija Rio Tinto "pretvori zemlju u trovačnicu".

„Vučić je posle jučerašnjih fantastičnih protesta u kojima je učestvovalo mnogo ljudi shvatio da neće moći da radi šta hoće i da od Srbije napravi ludnicu. Mislio je da će mu i ovo proći, kao što su mu prošli briselski sporazumi kojima je evakuisao državu Srbiju sa Kosova i Metohije i kao što je oteo penzije, ali se prevario“, rekla je Rašković Ivić u Zrenjaninu, na tribini organizacije Novi optimizam.

Prema njenim rečima, što vlast više pritiska narod, više će ga biti na protestima.

„Mi se borimo ne samo za čistu Srbiju i ne samo za državu u kojoj vladaju institucije a ne jedan čovek, nego se borimo za normalnu Srbiju. Nije normalna država u kojoj nas predsednik uverava da su letve bile plastične, a čekići gumeni. Nećemo dozvoliti da nas tretira kao subnormalne“, dodala je Rašković Ivić, a prenela NS.

Prema njenim rečima, Vučić je bio „veoma nervozan“ tokom razgovora sa meštanima Gornjih Nedeljica kod Loznice, gde se planira otvaranje rudnika litijuma kompanije Rio Tinto i „pokušao je da zameni teze, ali mu to nije uspelo“.

„Sledeće subote biće ponovo protesti i ponovo ćemo šetati. Nećemo se dati, jer ne želimo da budemo prevareni. Nećemo Rio Tinto, ali Vučić može da kaže neće biti Rio Tinta nego da će dovesti neku nemačku firmu koja ima sjajne ekološke standarde. Nećemo ni to“, rekla je Rašković Ivić, navodeći da Srbija ne sme da bude kolonija ni istoka ni zapada.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare