Rašković Ivić: O kandidatu opozicije u poslednji momenat, možda oko Sretenja

Vesti 11. jan 202209:52 > 15:21 36 komentara
N1

Potpredsednica Narodne stranke Sanda Rašković Ivić izjavila je da ime kandidata opozicije na predsedničkim izborima neće biti saopšteno sredinom januara, kako je bilo najavljeno, nego da će možda biti oko Sretenja.

Pročitajte još:

“To se prolongira, ja mislim da će to biti u poslednji momenat – kad se raspišu izbori”, rekla je Rašković Ivić u Novom danu na N1.

Komentarišući navode da se kao mogući kandidati razmatraju bivši guverner Narodne banke Srbije Dejan Šoškić i advokat Božo Prelević, kaže da se radi o dobrim kandidatima koji imaju njeno poštovanje.

“O tim imenima se razgovaralo, svakako”, rekla je Rašković Ivić.

Na pitanje o navodima medija da su odnosi u opoziciji u krizi, kaže da za razliku od „anonimnih izvora“ može da kaže da krize u opoziciji nema, da su jedinstveni i da se toga režim plaši.

Prema njenim rečima, najvažnije je jedinstvo opozicije, a stav je da se još uvek na objavljuju imena kandidata za gradonačelnika Beograda i predsednika Srbije.

Film na Pinku – “predizborna gebelsovština”

Rašković Ivić kaže da je film na TV Pink u kom se opozicija i nevladini mediji svrstavaju u zaverenike koji hoće da ubiju predsednika i njegovu porodicu deo kampanje jer je Vučićev rejting ugrožen.

Pročitajte još:

“Ovaj film je najcrnja propaganda gebelsovskog tipa”, rekla je ona.

Dodaje da se radi o opasnim stvarima i da film predstavlja “fašistoidan način vođenja kampanje”.

“Ovakav film je sramota za srpsko društvo, a pogotovo je sramota za medije koji to puštaju u udarnim terminima”, kazala je potpredsednica Narodne stranke.

Ako izađete na referendum, zaokružite “ne”

Narodna stranka ne poziva građane da izađu ili ne izađu na referendum o ustavnim promenama 16. januara, ali oni koji izađu treba da glasaju protiv, rekla je Rašković Ivić.

“Smatramo da će oni (amandmani) još gore uvući sudsku granu vlasti u režimske vode”, kazala je.

Ona smatra da je predsedniku Vučiću potpuno svejedno kakav će biti ishod referenduma, i da je institut referenduma obesmišljen time što ne mora da izađe više od polovine građana.

“Režim nije pravio nikakvu kamapnju, ni obaveštavanja, ni razjašnjavanja, a najmanje javnu diskusiju o ustavnim promenama i temi ovog referenduma”, rekla je.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare