Rašković Ivić: Ne bi iznenadilo formiranje koncentracione vlade na proleće

Vesti 24. avg 202208:49 10 komentara
FoNet/Milica Vučković

Poslanica i potpredsednica Narodne stranke Sanda Rašković Ivić izjavila je da je ne bi iznenadilo da "na proleće krene formiranje koncentracione vlade" Srbije i navela da se "mnogi već preporučuju", saopštila je ta stranka.

„Predsednik Srbije Aleksandar Vučić odluku o sankcijama ne želi da donese sam, jer želi da podeli odgovornost – slično kao s Kosovom“, rekla je Rašković Ivić za list Nova.

Povezane vesti

Ona je podsetila da je Narodna stranka tražila posebnu sednicu parlamenta o Kosovu i Metohiji da bi se ustanovila platforma za pregovore i utemeljio pregovarački okvir.

„Naše prvo pitanje Vučiću će biti po kojoj to platformi on pregovara o najznačajnijem državnom i političkom pitanju za Srbiju“, naglasila je Rašković Ivić.

Na pitanje da li veruje da mogu da izbiju oružani sukobi, potpredsednica Narodne stranke je odgovorila da su pritisci na Srbe na Kosovu i Metohiji veliki, ali da su jedno pritisci, čak i povremeni incidenti, a drugo je sukob.

„Sukoba neće biti ako se ne budemo ‘upecali’ na provokacije s albanske strane“, istakla je ona, dodajući da je Albancima njihov imidž žrtve, koji su izgradili devedesetih, prilično izbledeo i dobro bi im došlo da se prikažu kao žrtva srpske agresije, zato se ne bi trebalo uhvatiti na takve provokacije.

Upitana šta kvalifikuje Miloša Vučevića i Anu Brnabić za funkciju predsednika Vlade, Rašković Ivić je odgovorila da je „oboma poslušnost ključna kvalifikacija“.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare