Rašković Ivić: Belivukov iskaz nije krunski dokaz, nego deo mozaika

Vesti 26. jul. 202113:3214 komentara
Podeli:
Izvor: N1

Jasno je da je vlast "rodila" mafijašku organizaciju Veljka Belivuka i da ju je podizala, izjavila je potpredsednica Narodne stranke Sanda Rašković Ivić za Novu.rs.

Povezane vesti:

Ona je kazala da Belivukov iskaz „nije inicijalna kapisla i krunski dokaz, već je samo još jedan deo u mozaiku veza režima Aleksandra Vučiča sa ovom mafijaškom organizacijom“.

„Moramo da imamo na umu da je klan nastao za vreme ove vlasti i bez te podrške nije bilo moguće da se toliko uveća u svojoj moći, da preuzme tribine, reketira, da drži obezbeđenje u klubovima“, rekla je Rašković Ivić za Nova.rs.

Veljko Belivuk, šef kriminalne grupe osumnjičen za više brutalnih likvidacija, na saslušanju u tužilaštvu je govorio o svom navodnom odnosu sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i drugim ljudima iz vrha Srpske napredne stranke, tvrdeći da mu je Vučić tražio različite usluge.

Potpredsednica Narodne stranke kaže da „već svi znamo već neko vreme“ da je Belivukov klan činio usluge režimu, navodeći da su „sredili“ tribinu da se ne viče protiv Vučića, učinili da navijači ne napadnu paradu ponosa i da su dejstvovali na građanskim protestima 2020. godine.

„Mislim da je do Belivukovog pada došlo zbog mafijaško-partijskog obračuna u okviru SNS, a ne zato što su institucije radile svoj posao. Da je delovala pravna država oni ne bi mogli ni toliko da porastu“, rekla je Rašković Ivić.

Ceo intervju pročitajte ovde.

Komentari

Vaš komentar