Rasimu Ljajiću nije dozvoljen ulazak na Kosovo

Vesti 16. jan. 202112:18 > 12:4920 komentara
Podeli:
Izvor: N1

Predsedniku Socijademokratske partije (SDP) Srbije Rasimu Ljajiću onemogućeno je da prisustvuje obeležavanju treće godišnjice ubistva Olivera Ivanovića u Kosovskoj Mitrovici, jer mu pripadnici KPS nisu dozvolili da pređe administrativnu liniju na Jarinju, potvrdila je ta stranka.

Navedeno je da će SDP Srbije o ovom incidentu obavestiti sve relevantne medjunarodne organizacije, a posebno one koje se bave zaštitom ljudskih prava.

„Pitamo se o kakvom slobodnom protoku ljudi, roba i kapitala i zajedničkom tržištu, CEFTi ili ‘mini Šengenu’, možemo govoriti, ako se ne dozvoljava ni odlazak na obeležavnje godišnjice nečije smrti“, saopštio je SDP.

Ljajić je na Jarinju zadržan više od dva sata, jer mu je najpre rečeno da se prema podacima iz baze KPS vodi kao ministar u Vladi Srbije i da mu je zbog toga potrebna dozvola za prelazak administrativne linije, navedeno je u saopštenju.

Kada je Ljajić objasnio da nije član Vlade Srbije i da u Kosovsku Mitrovicu ide u svojstvu građanina na obeležavanja godišnjice ubistva Ivanovića, pripadnici KPS su rekli da sačeka par minuta, a tih par minuta je trajalo dva sata.

Posle toga, Lajić je zvanično obavešten da ne može da uđe na Kosovo, a kao razlog, nezvanično mu je rečeno da političarima i državnim zvaničnicima Republike Srbije nije dozvoljen ulaz zbog izborne kampanje na Kosovu, koja je u toku.

Više desetina građana Kosovske Mitrovice okupilo se jutros na mestu gde je pre tri godine ubijen Ivanović, kako bi mu odali počast i zapalili sveću. Pomen je održan i u Beogradu.

Komentari

Vaš komentar