Rakić-Vodinelić: Izjava Vulina o Stepanoviću u mafijaškom stilu

Vesti 01. mar. 202113:316 komentara
Podeli:
Izvor: N1

Profesorka Pravnog fakulteta beogradskog Univerziteta Union Vesna Rakić-Vodinelić je ocenila da je izjava ministra unutrašnjih poslova Srbije Aleksandra Vulina, uz pominjanje predsednika Višeg suda u Beogradu Aleksandra Stepanovića, bila u "mafijaškom stilu".

Vulin je u nedelju izjavio da je predsednik Fudbalskog zaveza Srbije Slaviša Kokeza prilikom saslušanja u policiji po savetu sudije Stepanovića odbio poligraf. Viši sud je to danas negirao kao „apsolutnu neistinu“ navodeći da Stepanović ni ne poznaje Kokezu.

Vulinova izjava, rekla je Rakić-Vodinelić za agenciju Beta, „liči na dijaloge koje smo vidjali u filu ‘Kum’: ‘Ako to ne uradiš, desiće ti se to i to'“.

POVEZANE VESTI

Navela je da je „malo sudija koje su uspele da odole pritisku opasnih ljudi“, a „sada se po njima zove aerodrom u Palermu“ – po sudijama Đovaniju Falkoneu i Paolu Borseliniju, koje je ubila tamošnja mafija.

Rekla je da je zasad pomenut samo sudija Stepanović, ali da „ko zna ko će još biti pomenut u tom nizu“.

U takvim izjavama, kako je rekla, niko se ne bavi pravom, niti kvalitetima tih sudija, „već je to javni govor u mafijaškom stilu“.

„Zauzeo je (taj stil) suviše mnogo prostora. Možda nekom prija, možda je nekom atraktivan, pa možda ljudi vole da tako nešto čuju, ali je taj govor društveno jako opasan“, upozorila je Rakić-Vodinelić.

Pogotovo kada se to dešava „u jednom ovako nezrelom društvu kao što je naše, koje je još jako puno pogodjeno tom bolešću i koje se oseća vrlo nemoćno“.

„Takav način slanja nekih polušifrovanih poruka koje su vrlo lake za dešifrovanje ne samo onima kojima su upućene, nego i opštoj javnosti, u pristojnoj državi predstavljaju nedopustiv mafijaški način obraćanja“, naglasila je Rakić-Vodinelić.

Komentari

Vaš komentar