Rakić Vodinelić: Bilo bi pristojno da se Dolovac sama povuče sa funkcije

Vesti 16. jun 202109:29 13 komentara
Nova.rs/Vesna Lalić

Profesorka Pravnog fakulteta univerziteta Union Vesna Rakić Vodinelić ocenila je da bi bilo pristojno da se republički javni tužilac Zagorka Dolovac, umesto nove kandidature, a jedini je kandidat, povuče sa te funkcije, s obzirom na ono što je učinila tokom dva mandata koja ima iza sebe.

„Ono što je formalno-pravno jeste da se ne zahteva da bude više od jednog kandidata na listi za republičkog javnog tužioca. Ipak, s obzirom na sve okolnosti u njena prethodna dva mandata, bilo bi pristojno da se sama povuče sa funkcije. Mislim da bi u ovakvoj situaciji jedino javnost mogla da izvršu pritisak da se ceo postupak obnovi sa drugim kandidatima“, rekla je Vesna Rakić Vodinelić za portal nova.rs.

Pročitajte još:

Prema njenom mišljenju, problem je i što veliki broj tužilaca ne želi da daje legitimitet izbornom procesu za republičkog tužioca.

„Pri čemu, ja ne verujem da bi se u ponovljenom postupku javili ljudi koji bi se ohrabrili da sudeluju tu. S druge strane, verujem da ima tužioca i zamenika tužioca koji bi voleli da se nađu na tom mestu, ali to neće učiniti jer ne žele da daju legitimit tom izbornom procesu“, konstatovala je Vesna Rakić Vodinelić.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare