Rakić: Selaković da se izvini, stavlja na stub srama ljude koji nemaju decu

Vesti 08. dec 202212:45 6 komentara
N1

Poslanica Demokratske stranke u Skupštini Srbije Dragana Rakić osudila je kao skandaloznu jučerašnju izjavu ministra za rad i socijalna pitanja Nikole Selakovića, jer je, kako je rekla, nedvosmisleno diskriminisao i stavio na stub srama građane i građanke Srbije koji nemaju decu, o pozvala ga da se izvini.

„Selaković je poručio građankama i građanima Srbije da su razmaženi i sebični. Kaže, u Srbiji se najviše rađalo kad smo bili najsiromašniji i da to što danas žene ne rađaju šestoro dece nema veze sa novcem, niti sa politikom koju vodi Srpska napredna stranka. Dok je hvalio svoju stranku i prebacivao odgovornost na građane, a posebno žene u Srbiji, izgleda da je zaboravio kako se ova država odnosi prema majkama i deci“, rekla je Rakić u saopštenju za javnost.

Ona je navela više primera neodgovornog odnosa vlasti prema majkama i deci, ona je podsetila da je Selaković pošto je prebrojao ko u Skupštini ima koliko dece i što se pohvalio da je on „napravio“ troje, podelio i medicinske savete ženama kako treba da rađaju po četvoro dece jer je to najbolje za njihovo zdravlje.

„Demokratska stranka zahteva hitnu reakciju Poverenice za ravnopravnost jer je Vučićev ministar u Skupštini nedvosmisleno diskriminisao ljude bez dece, a od ministra Selakovića da se odmah izvini svim ženama i muškarcima u Srbiji,“ zaključila je Dragana Rakić, navodi se u saopštenju DS.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare