Rakić o dijalogu: Radimo na usaglašavanju platformi kako bismo imali zajedničku

Vesti 25. feb. 202113:346 komentara
Podeli:
Izvor: FoNet/Aleksandar Barda

Zamenica predsednika Demokratske stranke Dragana Rakić izjavila je da su ta stranka i druge iz opozicije s kojima DS sarađuje, spremne za početak dijaloga s vlastima, koji je za drugu polovinu marta najavio predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić.

„Radimo na usaglašavanju platformi sa drugima kako bismo imali zajedničku“, rekla je Rakić novinarima, podsetivši da je opozicija, okupljena oko DS i Stranka slobode i pravde, nedavno predstavila svoju platformu.

Pročitajte i:

Prema njenim rečima, radi se na tome da se dođe do zajedničke platforme sa Skupštinom slobodne Srbije, Narodnom strankom i Dverima.

Ona je navela da se zna šta je suština platforme – naterati vlast da poštuje izborne zakone, jer, kako je dodala, izborni uslovi su „strahovito“ unazađeni posle 2012. godine.

„Građani moraju da budu objektivno informisani, pre svega na televizijama sa nacionalnom frekvencijom, da bi znali za koga da glasaju“, napomenula je Rakić.

Na pitanje ko će opoziciju predstavljati u tom dijalogu, ona je rekla da još nije poznat format kako će se odvijati da bi to moglo da se kaže.

Komentari

Vaš komentar