Radovi u Beogradu za Ginisa – milionska obnova ulice, a tramvaj završio van šina

Vesti 01. maj. 202119:51 > 20:1167 komentara
Podeli:

U rekonstruisanoj beogradskoj Ulici cara Dušana, koja ni posle dve godine nije skroz završena, tramvaj je pre tri dana izleteo iz novih šina i udario u kuću. Tom prilikom vozač je zadobio lakše povrede, a u javnosti se pokrenula polemika - ko je odgovoran za nezgodu i da li je sve urađeno kako treba? Iako zvaničnih podataka o tome još uvek nema, iz Sekretarijata za javni prevoz su saopštili da je mogući krivac - vozač. Međutim, stručnjaci upozoravaju da su po sredi paušalne ocene i pozivaju nadležne da što pre utvrde sve detalje.

Za Ginisa. Najduža rekonstrukcija ulica u centru Beograda – ni posle dve godine nije završena. Isto toliko – kroz rekordnu pauzu „spavanja“ u garaži prošli su i tramvaji, koji su pre tek nešto više od mesec dana vraćeni na ulice. Međutim, jedan je nedavno već iskočio iz novih šina. U Ulici cara Dušana i dalje su vidljivi tragovi nesreće, kao i uništen semafor.

„Nakon najmanje 20 miliona evra kredita uloženog u ovu ulicu, mi smo došli do toga da govorimo o izletanju tramvaja iz šina. Ja mislim da je ovo jako dobro ogledalo kako izgleda gradska vlast u Beogradu, oni nisu u stanju da naprave rekonstrukciju jedne najobičnije ulice, meni je žao što smo toliko velika sredstva utrošili na to, a da ne dobijemo unapređen kvalitet saobraćaja, žao mi je što je to otišlo tako da se ovi ljudi maltretiraju dve godine, da se ceo grad maltretira dve godine“, ocenio je Radomir Lazović iz Inicijative Ne davimo Beograd.

Zbog iskakanja tramvaja povređen je vozač. I to je za sada jedina zvanična informacija. Još se ne zna kako je došlo do nesreće i ko je odgovoran. I dok se rezultati istrage čekaju, iz Sekreterijata za javni prevoz ne čase časa. Istog dana, kada se iskakanje dogodilo, poslali su saopštenje u kom navode da je mogući krivac – vozač.

„Tu je bitno veštačenje koje se uradi posle saobraćajne nezgode, analize stručnjaka, ne možemo paušalno da kažemo eto vozač je kriv, uvek je najlekše okriviti vozača za šta god da se desi, i nekako kao da neko pokušava da opere izvođača radova ili rekonstukciju same ulice, dakle odmah da se mi ogradimo i da kažemo nikako radovi koji su izvršeni da postoji neka sumnja na njihov kvalitet, isključivo i samo je samo vozač u pitanju“, ocenjuje Ivan Banković iz Sindikat Centra GSP.

A da se propusti ne bi dešavali, gradska vlast mora da pazi i koje firme angažuje za izvođenje radova, poručuje Goran Rodić iz Građevinske komore.

„Godinama skrećemo pažnju kad su šine u pitanju da rade firme koje su licencirane i koje imaju tradiciju, a to su dve firme ovde – Železnice i GOP iz Novog Sada, koji znaju da rade taj posao, ne sme da rade firme koje nemaju ni reference i nemaju neko iskustvo u tome, a da ne kažem da čak ne daju ni bankarske garancije za dobro izvršenje posla i imamo iskustva da su dobar deo radova uradili jako loše, da se odužilo sa izgradnjom. Prema tome onaj ko naručuje posao, neka vodi računa da se ovo više ne događa“, kaže Rodić.

Iskakanje tramvaja i dugogodišnji nezavršeni radovi za sada nisu jedini problemi koji muči građane. Pojedini su na društvenim mrežama postavili pitanje nadležnima – ako se ovako prave šine za tramvaj, kao će izgledati metro?

Komentari

Vaš komentar