Radosavljević: Žika Gojković isključen iz članstva POKS

Vesti 28. dec 202118:05 12 komentara
POKS/arhiva

Bivši predsednik Pokreta obnove kraljevine Srbije Žika Gojković isključen je iz članstva u tom pokretu, saopštio je Dušan Radosavljević, član Predsedništva POKS.

Pročitajte još:

„S obzirom da su se bivši predsednik POKS, Žika Gojković i bivši zamenik predsednika Mirko Čikiriz, oglušili o stav Statutarne komisije POKS, koja je nadležna da rešava pravne stvari u stranci i koja je odlučila da je sednica Glavnog odbora nelegalno sazvana i kao takva nema nikakvo pravno dejstvo, Predsedništvo stranke je odlučilo da isključi iz stranke Žiku Gojkovića i Mirka Čikiriza“, saopštio je Radosavljević.

On je kazao da je do isključenja došlo na osnovu člana 11. Statuta POKS i člana 23. Pravilnika o Disciplinskom postupku POKS, koji glasi: „Izuzetno bez sprovođenja redovnog postupka, disciplinsku meru isključenja iz stranke može da izrekne Predsedištvo Stranke članu, odnosno funkcioneru Stranke, a radi sprečavanja nastupanja daljih štetnih posledica“.

Na izbornoj skupštini 3. januara biće izabrano novo rukovodstvo stranke na legalnoj izbornoj skupštini sazvanoj prema odredbama Statuta stranke, navodi se u saopštenju.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare