Radojičić: Zajedničkim snagama požar u Vinči potpuno lokalizovan, dima više nema

Vesti 25. avg 202116:18 6 komentara
N1

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić saopštio je da je, prema poslednjim informacijama Stručno-operativnog tima gradskog Štaba za vanredne situacije, požar koji je izbio na deponiji u Vinči, u potpunosti lokalizovan.

„Dima na deponiji više nema, a dnevni izveštaji Gradskog zavoda za javno zdravlje već danima pokazuju da je vazduh na mernim mestima u gradu dobrog do odličnog kvaliteta“, rekao je Radojičić, a prenosi Beoinfo.

POVEZANE VESTI

Gradonačelnik je istakao da je na deponiji trenutno angažovano jedno vatrogasno vozilo.

„Ova ekipa preventivno obilazi teren i nije bilo potrebe za intervencijom. I dalje postoje dubinska žarišta koja se moraju nadgledati. Dobra vest je da nam vremenske prilike u narednim danima idu na ruku, kao i da se temperatura u tim žarištima smanjuje. Nastavićemo sa nasipanjem zemlje na deponiju, vatrogasne ekipe će biti neprestano dostupne na poziv kompanije Beo Čista Energija i kada se povuku sa dvadesetčetvoročasnovnog dežurstva. Radimo na tome da u saradnji sa Vojskom Srbije vršimo termovizijsko snimanje terena“, kazao je Radojičić.

Profesor Mašinskog fakulteta u Beogradu Aleksandar Jovović ocenio je nedavno da je požar na deponiji u Vinči, „sigurno jedno od najvećih akcidentnih stanja u Srbiji“ od vremena NATO bombardovanja, navodeći i da su nadležni neblagovremeno informisali građane o tom dešavanju.

„Onaj ko upravlja deponijom, trebalo bi što brže da je zatvori, a postupak zatvaranja deponije sastavni je deo projektane dokumentacije, studije o proceni uticaja projekta na životnu sredinu, opisan i u dokumentu Plan upravljana otpadnom u gradu Beogradu, usvojen 2021. godine“, rekao je Jovović za list Danas.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare