Radojičić: Za starije sugrađane koji žive sami prevoz za vakcinaciju

Vesti 15. jan. 202112:081 komentar
Podeli:
zoran radojičić
Izvor: N1

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić izjavio je da će Grad Beograd za starije osobe koje žive same ili se teže kreću obezbediti besplatan prevoz do punktova na kojima će biti obavljana vakcinacija.

On je za „Večernje novosti“ rekao da će grad za logistiku oko potreba imunizacije angažovati i volontere, preneo je Beoinfo.

„U Beogradu živi više od 350.000 sugrađana starijih od 65 godina, koji prema planu masovne vakcinacije spadaju u prioritetnu grupu“, rekao je Radojičić i dodao da je predložio 17 lokacija za punktove za masovnu imunizaciju, za koje će grad obezbediti sve neophodne uslove.

Povezano:

„Odvojićemo prostorije i nameštaj, a Ministarstvo zdravlja će obezbediti frižidere, dopremanje vakcina i odrediti timove za vakcinaciju. Grad je obezbedio lokacije u svakoj opštini na kojima će se sprovoditi masovna vakcinacija“, rekao je Radojičić, podsetivši da je Beogradski sajam jedna od lokacija koja može da primi veliki broj ljudi.

Za vakcinalne punktove, pored Sajma, predloženi su još sportski centri „Šumice“, „Vračar“ i „Lazarevac“ i Ustanova kulture „Vuk Кaradžić“.

Komentari

Vaš komentar