Radojičić: Rano za ozbiljnije popuštanje mera i preteranu relaksaciju

Vesti 16. apr 202113:06 0 komentara
Tanjug/Zoran Žestić

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojićić izjavio je danas da je "trenutno broj pozitivnih osoba na koronu u padu, kao i broj pacijenata u bolnicama", ali da misli da je "još uvek rano za neko ozbiljnije popuštanje mera i preteranu relaksaciju".

Navodeći da se od 16. do 19. aprila održava manifestacija Dani Beograda, on je rekao da smo prošle godine u ovo vreme bili pod većim pritiskom pandemije i da su skromnije obeleženi nego što se sada planira.

„Ove godine ćemo se potruditi da na drugačiji način obeležimo, ali uz poštovanje svih epidemioloških mera. Obilazićemo muzeje, imaćemo šetnje na značajnim maršutama poput one koja će pratiti Meštrovićeve spomenike. Zatim ćemo imati maršutu koja će pratiti sva arhitektonska dela Jelisavete Načić, a potom i obilazak istorijskih znamenitosti na Terazijama, i starih beogradskih kafana“, rekao je Radojičić za RTS.

„Takođe ćemo imati vodiče za posetu Hrama Svetog Save, Spomenika Stefanu Nemanji. Grupe u muzejima će biti do 20 ljudi i strogo će se voditi računa o epidemiološkim merama“, kazao je Radojičić.

Više vesti o kovidu-19 i posledicama pandemije u zemlji i svetu čitajte na stranici Koronavirus.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!