Radojičić: Počeo celodnevni režim grejanja, Beograd je spreman za hladni talas

Vesti 12. feb 202110:412 komentara
Podeli:
Izvor: Beoinfo

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić obišao je dispečerski centar Beogradskih elektrana i rekao da su elektrane počele celodnevni režim grejanja.

„Sudeći po učestalosti reklamacija, u odnosu na prethodne godine, možemo da zaključimo da je sistem izuzetno stabilan i da odlično funkcioniše. Reč je o sistemu koji je vrlo kompleksan, tako da se 320.000 stanova, odnosno 22 miliona kvadratnih metara greje na ovaj način“, rekao je Radojičić.

Prema njegovim rečima, očekuje nas sedam hladnih dana za koje je grad Beograd potpuno spreman.

Radojičić je istakao da Beogradske elektrane od devedesetih godina rade na rešavanju problema vezanih za zagađenje vazduha.

„Ranije smo imali 194 kotlarnice, a sada samo 22. Plan je da u narednom periodu bude ugašeno još sedam, a sledeća je na listi ona u naselju Sava Kovačević u Zemunu“, precizirao je Radojičić, prenosi Beoinfo.

On je govorio i o tempu vakcinacije, posebno u javnom sektoru, jer su posle zdravstvenih radnika, radnici komunalnih službi bili najizloženiji i najaktivniji u proteklih godinu dana.

„Verujem da je Beograd jedan od gradova sa najvećim procentom vakcinisanih radnika iz javnih službi. Više od 5.000 radnika je vakcinisano i nastavićemo istim tempom“, zaključio je Radojičić.

Komentari

Vaš komentar