Radojičić: Na Sajmu 17 pozicija za vakcinaciju, početak kraja epidemije

Vesti 20. jan. 202110:15 > 10:542 komentara
Podeli:
Izvor: Tanjug/Dragan Kujundžić

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić izjavio je da je masovna vakcinacija, koja je juče počela na Beogradskom sajmu, početak kraja pandemije, zato je važno da se što više ljudi vakciniše protiv koronavirusa.

Radojičić, koji je lekar po profesiji, naveo je da je na Beogradskom sajmu organizovano 17 pozicija za vakcinaciju, kao i da se vakcinisalo oko 1.300 ljudi, navodeći da su resursi Beograda na raspolaganju Ministarstvu zdravlja, koje organizuje i sprovodi vakcinaciju.

Govoreći za TV Prva, Radojičuć je podsetio da se veliki broj gradjana iz Beograda i Srbije prijavio za vakcinisanje, oko 400.000, i da će Grad i dalje raditi na obezbeđivanju uslova za vakcinaciju, preneo je Beoionfo.

On je rekao da će se vakcinisati u ponedeljak, istakavši da za to postoje različiti razlozi.

„Jedan je da sam kao čovek iz Gradske uprave zajedno sa ljudima iz komunalnih službi koji su izloženi riziku, drugi je taj da kao hirurg čekam da ponovo počnem da operišem, a treći da sam čovek koji veruje u vakcinu i da je to način da pobedimo ovu bolest. Potpuno je nebitno koja je vakcina u pitanju, jer svaka vakcina spasava život“, rekao je Radojičić.

Nikodojević: Građane koji ne mogu da dođu na vakcinaciju prevozimo besplatno

Predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević izjavio je da Beograd pomaže Vladi, Ministarstvu zdravlja i Kriznom štabu kako bi imunizacija stanovništva bila efikasno obavljena, navodeći da je pokrenuto 17 kol centara putem kojih se građani informišu o proceduri prijave za vakcinaciju.

„U toku jučerašnjeg dana bilo je oko 4.100 poziva iz kol centara, kao i 2.499 poziva iz E- uprave u vezi sa zakazivanjem termina. Nastojimo da svim sugrađanima, koji žele da se vakcinišu, to i omogućimo. Iz tog razloga organizujemo i besplatan prevoz za sve građane koji ne mogu da stignu do zakazanog odredišta“, rekao je za TV Pink Nikodijević.

„Verujem da će me u narednim danima pozvati da primim vakcinu. Što pre obavimo imunizaciju stanovništva, pre ćemo se vratiti normalnom životu i oporavku zemlje u ekonomskom smislu“, istakao je Nikodijević.

Više vesti o kovidu-19 i posledicama pandemije u zemlji i svetu čitajte na stranici Koronavirus.

Komentari

Vaš komentar