Radojičić: Malo situacija za kažnjavanje tokom noći, mnogo više opomena

Vesti 01. jan 202111:44 4 komentara
zoran radojičić
N1

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić ocenio je danas da smo zbog epidemije ispratili tešku i komplikovanu godinu, ali da u novu ulazimo s velikom nadom da će biti mnogo bolje. On je u gostovanju na TV Prva podsetio da je u večernjim časovima bio na terenu sa inspekcijom i Кomunalnom milicijom u kontroli poštovanja epidemioloških mera.

„Grad je bio miran, mnogo mirniji od očekivanja. Prošli smo najpre Кnez Mihailovom, a potom u delove grada gde ima više restorana i klubova i gde su postojali rizici većeg okupljanja. Tokom noći bilo je oko hiljadu i po kontrola, realizovanih u tri nivoa, posredstvom opštinskih, gradskih i republičkih timova. Bilo je veoma malo situacija za kažnjavanje, a mnogo više opomena, razgovora, sugestija, molbi. Noć je protekla dobro“, rekao je Radojičić.

Gradonačelnik je naveo da je Beograd jedan od najlepših gradova na svetu tokom novogodišnje noći, atraktivan za turiste, po čemu smo bili čuveni, što je nedostajalo ove godine.

„Ali ove godine bili smo odgovorni, zreli i disciplinovani, shvatajući ozbiljnost situacije, na šta sam ponosan“, istakao je Radojičić.

Gradonačelnik je najavio da su veliki planovi za narednu godinu.

On je jutros obišao GAК „Narodni front”, КBC „Dragiša Mišović” i Кliniku za ginekologiju i akušerstvo u Višegradskoj i dežurnim lekarima uručio novčane vaučere za prvorođene bebe u 2021. godini. Stavljajući akcenat na zdravlje građana, najavio je ulaganje od deset miliona dinara za Savetovalište za porodilje i pokretanje aplikacije „Halo beba”, koja je dosad bila telefonski servis. Takođe istakao je nastavak finansiranja četvrtog pokušaja vantelesne oplodnje, za šta je prethodne godine bilo izdvojeno 30 miliona dinara, kao i mnoge druge projekte iz domena zaštite zdravlja.

On je na kraju zahvalio svim Beograđanima što su na dostojanstven i skroman način ispratili prethodnu i dočekali ovu godinu, s nadom da će biti mnogo bolja.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare