Radojičić zasadio 30 stabala u parku Ušće

Vesti 06. jun 202213:42 > 13:44 5 komentara
radojičić ušće
Beoinfo

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić zasadio je danas 30 stabala u parku Ušće u okviru projekta "Zelena Srbija" koji se sprovodi uz saradnju Direktorata za radijacionu i nuklearnu sigurnost i bezbednost Srbije, kao i kompanije "Color media communications", a uz podršku Grada Beograda, JKP „Zelenilo – Beograd” i Eurobank direktna.

Radojičić je, kako se navodi u saopštenju gradske uprave, rekao da je kroz projekat „Zelena Srbija“ tokom 2020. i 2021. organizovana sadnja u 20 gradova, kao i da je od novembra 2019. godine sa GIZ pokrenuta akcija „Drvo za Beograd“ zahvaljujući kojoj je zasađeno više od 2.300 stabala.

On je dodao da Zelenilo Beograd svake zasadi više od 5.000 stabala u Beogradu.

„U ovom trenutku u urbanom delu Beograda imamo 16 odsto zelenih površina, a cilj je da ih bude 25 odsto. Cilj jeste ambiciozan, ali radujem se što danas imamo mogućnost da se zahvaljujući sadnji 30 stabala približimo tom cilju“, rekao je Radojičić.

Događaju su prisustvovali i ambasadroka Švedske u Srbiji Anika Ben David, direktor Direktorata za radijacionu i nuklearnu sigurnost i bezbednost Srbije Slađan Velinov, kao i predstavnici JKP „Zelenilo – Beograd“ i Eurobank direktna.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare