Radojević: Sigurna sam da napadi na KRIK neće prestati, očekujem još agresivnije

Vesti 14. apr 202209:35 > 11:01 0 komentara
N1

Novinarka Mreže za istraživanje kriminala i korupcije (KRIK) Vesna Radojević kaže za N1 da je sigurna da nakon izbora neće prestati napadi na KRIK i da mogu da očekuju još goru i agresivniju situaciju. "Može da se desi da bude malo relaksiranije, postoje političke opcije koje jačaju pa neće imati toliku moć u republičkom parlamentu, a ne jer je shvatio da je vladavina prava i sloboda medija nešto što treba da zagovara, on (Aleksandar Vučić) gleda i radi stvari koje su samo u njegovom interesu, čovek radi samo ono što njemu odgovara, ne očekujem ništa osim lažnog smirivanja tenzija", rekla je.

Komentarišući novu funkciju nekadašnjeg v.d. direktora „Elektroprivrede Srbije“ Milorada Grčića u tom preduzeću, ona kaže da je to „odličan nastavak karijere“.

„Svaka čast, ništa drugo nismo očekivali. Možete zamisliti šta on sve zna, u EPS su se uhlebile hiljade ljudi, imali su neke sigurne pare, za razliku od botovanja i ostavljanje pluseva i minuseva. Bio je džak za udaranje, stalno ga je Vučić napadao i on opet u EPS, samo u drugoj kancelariji. Slično se desilo sa Bratislavom Gašićem“, kazala je Vesna Radojević.

Navodi da joj postizborni ciklus deluje depresivno, da sa „tužnim facama idu i pričaju kako je grozno“.

„Svašta pričaju jedni o drugima. Prilično je tužna i depresivna tema, nemam šta optimističnije da kažem. Više se borba vodi oko beogradskih izbora, to će sigurno biti okosnica oko koje će Vučić da donosi odluke. Dozvolio je nekim novim desnim partijama da se probiju na političko polje“, rekla je ona.

Radojević kaže da je Milica Đurđević Stamenkovski 2020. godine imala 40.000 glasova i da je njena podrška za dve godine narasla za 100.000.

Radojević kaže da joj je intervju Zdravka Ponoša „depresivan“ i da se raspalo sve čim su se izbori završili.

„Nije normalno da različite političke opcije i idelogije budu na istom mestu“, navela je sagovornica N1.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!