Radnik poginuo na pruzi, Železnička komisija utvrđuje razloge

Vesti 03. feb 202112:53 > 14:53 2 komentara
Shutterstock

Železnička komisija utvrdiće uzroke nesreće u Maloj Krsni, gde je danas na železničkoj stanici u 8:30 časova poginuo pomoćni radnik Živomir Ilić (63), pošto je na njega naletela lokomotiva prevoznika Srbija Kargo, poručile su u zajedničkom saopštenju državne kompanije Infrastruktura Železnice Srbije i Srbija Kargo.

U saopštenju se navodi da je lokomotiva manevrisala na staničnim kolosecima, kada je naletela na Ilića, kao i da su nesreći su obavešteni policija i Hitna pomoć.

Kompanije Srbija Кargo i Infrastruktura železnice Srbije izrazile su saučešće porodici nastradalog radnika.

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović poručio je ranije u pisanoj izjavi da je zatražio kompletan izveštaj o uzrocima ove strašne nesreće i hitnu istragu nadležnih institucija, i naglasio da će „neko će morati da snosi odgovornost za ovaj tragičan događaj“.

Inspekcija Ministarstva rada izvršila nadzor

Nakon nesreće na železničkoj stanici Mala Krsna, Odeljenje Inspekcije rada u Smederevu izvršilo je inspekcijski nadzor, saopšteno je iz Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Utvrđeno je da je preminuli radnik bio zaposlen na neodređeno vreme kao čistač kod poslodavca „Infrastrukture železnice Srbije AD Beograd“ i da je bio prijavljen na obavezno socijalno osiguranje.

Do nesreće je došlo kada je radnika, koji je trebalo da izvrši podmazivanje skretnice, udario teretni elektro voz.

U daljem postupku inspekcijskog nadzora, na osnovu utvrđenog činjeničnog stanja, inspektor rada će preduzeti odgovarajuće mere iz domena nadležnosti Inspekcije rada, navodi se u saopštenju Ministarstva.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare