Radnici Laste prekinuće štrajk glađu, najavljuju protest ispred Skupštine grada

Vesti 09. jun 202212:45 0 komentara

Radnici Laste, koji su u sredu stupili su u štrajk glađu, najavili su danas da će štrajk tokom dana prekinuti, ali najavljuju da će, kada odluče, autobusima krenuti ka Skupštini Beograda gde će biti održan protest. Nezadovoljstvo radnika "Laste" usledilo je posle krivične prijave grada, za kojom se dogodio i, kako kažu, niz napada zamenika gradonačelnika Gorana Vesića koji tvrdi da to preduzeće "pljačka kasu grada".

Reporter N1 javlja da radnici Laste traže izvinjenje zbog, kako ističu, lažne optužbe Vesića, ali zahtevaju i da se poveća broj polazaka iz Mladenovca u Beograd, kao i da se napravi kompenzacija zbog zatvaranja Lastine stanice u centru grada, gde je sada gradilište naselja Beograd na vodi.

Povezane vesti

Predstavnik radnika koji su stupili u štrajk Dragan Filipović za N1 kaže da su radnici koji štrajkuju glađu umorni ali da će izdržati.

Povodom izjave Vesića da 16. i 17. maja da nije bilo polazaka i da su autobusi bili na drugim lokacijama, on kaže:

„Gospodin Vesić je političar i on je amnestiran odgovornosti za bilo šta, čak i za laž, za tvdnje koje je izneo imamo dokaze da laže. Više nećemo biti fini, kažemo da je lažov. Imamo dokaze i za broj putnika i svaki polazak koji održan“.

Filipović tvrdi da samo 1,2 posto polazaka nije održano prošlog meseca, što je normalno. „Do tri posto nikakav problem nije, takav je ugovor sa gradom. Mi se lažima ne bavimo, imamo dokaze, tražili smo i zajedničku komisiju sekretarijata grada i Laste, ali nisu se odazvali“, dodao je.

„Ljude je izdalo strpljenje, sada ćemo da se dogovorimo da prekinemo štrajk glađu jer niko od njih ne zaslužuje da gubi zdravlje. Mi smo za njih ništa, mi njima trebamo samo kad treba da se voze mitinzi i skupovi“, rekao je Filipović.

Sledeći korak, je, kako najavljuje, protest ispred Skupštine grada.

„Upalićemo onoliko autobusa koliko neće remetiti odvijanje saobraćaja, otići ćemo pred Skupštinu grada“, rekao je predstavnik radnika i dodao da od sada traže isključivo prijem kod presednika Republike, a ne u gradskoj upravi.

„Čekaćemo koliko treba, iako znamo da mu nismo prioritet“, rekao je Filipović.

Na pitanje kada će biti skup ispred gradske skupštine, kaže da će to tek biti odlučeno, ali dodaje da ljudi čekaju samo da krenu iz Mladenovca, Smedereva i Barajeva. „Nećemo više biti ni fini ni razumni“, ističe.

On navodi da je juče održan „101 posto polazaka“ ali da su službe zadužene za praćenje zvale dispečere da kažu da ne vide autobuse jer „oni verovatno to namern isključe“. „Sve više dokaza je da je ovo sve organizovano“, rekao je Filipović.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!