Radnici Doma zdravlja: Slučaj Rakulić posledica višegodišnjeg nemara u Hitnoj

Vesti 10. jun. 202118:275 komentara
Podeli:
Hitna pomoć
Izvor: N1

Na adresu redakcije TV N1 su stigla dva pisma koje su radnici Doma zdravlja u Sremskoj Mitrovici uputili pokrajinskom sekretaru za zdravstvo Zoranu Gojkoviću. Prvo pismo adresirano je na pokrajinski sekretarijat 25. marta, a drugo 12. aprila, 10 dana nakon što je tehničar hitne pomoći u tom gradu odbio da primi Živka Rakulića, koji je ubrzo preminuo od posledica srčanog udara, o čemu je N1 izveštavala.

U pismu radnici sremskomitrovackog DZ, lekari, sestre i nemedicinsko osoblje, navode da slučaj Živka Rakulića nije prvi sa tragičnim ishodom i da je posledica višegodišnjeg nemara rukovodstva hitne pomoći.

povezano

Radnici u pismu tvrde i da od kada je 2017. godine postavljeno novo rukovodstvo, u hitnoj pomoći se dešavaju brojni propusti, kriminalne radnje, izbegavanje radnih obaveza i nenamensko trošenje javnih sredstava.

Tvrde i da je smrt Živka Rakulića posledica takvog stanja u toj ustanovi.

Inače, protiv medicinskog tehničara koji je prvog aprila odbio da Živka Rakulića pusti u Hitnu pomoć podignuta je optužnica, i on je trenutno u pritvoru.

Živko Rakulić (56) preminuo je prvog aprila u ranim jutarnjim satima ispred ambulante u Sremskoj Mitrovici. On je preminuo od srčanog udara, samo pola sata nakon što su u Hitnoj pomoći odbili da mu ukažu zdravstvenu pomoć.

Podsetite se priče N1 o ovom slučaju:

 

 

Komentari

Vaš komentar