Radna grupa za bezbednost i zaštitu novinara osudila pretnje smrću Vidojkoviću

Vesti 22. jun 202118:09 > 21:05 6 komentara
N1

Radna grupe za bezbednost i zaštitu novinara osudila je pretnje smrću koje su upućene piscu i voditelju emisije "Dobar, loš zao" Marku Vidojkoviću.

Povezane vesti:

Kako je saopštila Vlada Srbije, zamenik republičkog javnog tužioca Branko Stamenković upoznao je prisutne članove Radne grupe sa činjenicama o ovom slučaju i aktivnostima koje su Ministarstvo unutrašnjih poslova i Tužilaštvo preduzeli na rasvetljavanju ovog slučaja.

Članovi Radne grupe naglasili su u diskusiji da je važno da se kontinuitet rada ove grupe nastavi u punom kapacitetu, kako bi zajedničkim radom postigli veću efikasnost u zaštiti novinara i povećanju njihove bezbednost, stoji dalje u saopštenju.

Sastanku su prisustvovali i partneri iz međunarodnih organizacija.

Da podsetimo, pomoćnica ministarke kulture i informisanja Slavica Trifunović je rekla da to ministarstvo nema problem da osudi svaki napad, da nažalost svakodnevno ima takvih pojava i da je to ono što je loše u našem društvu.

Vidojković, čija se emisija „Dobar, loš, zao“ emituje na TV Nova S i na portalu Nova.rs, rekao je za N1 da ne misli da su pretnje koje je dobio zaista rasvetljene i da očekuje da nadležni organi objave ime i prezime osobe koja mu je pretila.

 

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare