Radna grupa: Jačati mehanizme za zaštitu novinara i medijskih radnika

Vesti 16. apr. 202119:471 komentar
Podeli:
novinari, mediji, kamera, kamere, konferencija
Izvor: n1

Radna grupa za bezbednost i zaštitu novinara održala je hitan vanredni onlajn sastanak na kojem su osudili fizički napad na novinara Daška Milinovića jutros u Novom Sadu, uz konstataciju da treba jačati mehanizme za zaštitu novinara i medijskih radnika.

Zamenik republičkog javnog tužioca Branko Stamenković upoznao je članove Radne grupe sa angažovanjem Policijske uprave Novi Sad i Osnovnog javnog tužilaštva u Novom Sadu i naglasio je da su i policija i Tužilaštvo u ovom slučaju aktivno postupali.

Povezane vesti

Policijski general Slobodan Malešić izvestio je Radnu grupu o aktivnostima koje su pripadnici policije preduzeli hapšenju jednog od napadača, saopštila je Vlada Srbije.

Na sastanku Radne grupe istaknuto je da treba dalje jačati mehanizme za zaštitu novinara i medijskih radnika.

Konstatovano je i da novinari znaju kome treba da se obrate u slučajevima ugrožavanja bezbednosti.

Članovi Radne grupe naglasili su značaj daljeg jačanja poverenja između medijskih i novinarskih udruženja i predstavnika državnih organa, na prvom mestu policije i tužilaštva, i snažno su osudili svaku vrstu napada i ugrožavanja bezbednosti novinara i medijskih radnika.

Današnjem vanrednom sastanku prisustvovali su i partneri iz međunarodnih organizacija – Misije OEBS u Srbiji, Delegacije EU u Srbiji, Ambasade Kraljevine Norveške i Fondacije „Konrad Adenauer“, navodi se u saopštenju.

Komentari

Vaš komentar