Radivoje Bojičić: Prazninu posle Vesića moguće popuniti samo divljim naseljem

Vesti 03. jul 202220:45 0 komentara
Nova.rs/Vesna Lalić

Praznina koju Vesić ostavlja za sobom mogla bi da se popuni samo izgradnjom jednog ovećeg divljeg naselja, kaže za Nova.rs Radivoje Bojičić (1949), jedan od najvećih srpskih satiričara.

Upitan šta je po njegovom mišljenju obeležilo dva mandata premijerke Ane Brnabić, on kaže „to što je jedan fikus evoluirao u kaktus“.

Povezane vesti

„Takav prirodni fenomen nije zabeležen od pojave Darvinove knjige ‘O nastanku vrsta’ do danas. I što je najčudnije, proces se nije odvijao na Galapagosu, nego u Srbiji. Verovatno zbog toga što ovde vreme protiče brzinom kornjače“, kaže Bojičić.

A koji ministar odnosno ministarka iz odlazeće vlade je na njega ostavio najjači utisak, on navodi da ih ima više.

„Ipak, dvoumim se između Tome Mone (Tomislav Momirović) i Zorane Mihajlović. Odlučiću se za Tomu. Dobri poznavaoci ovdašnjih prilika tvrde da je on direktrni potomak Mona Lize. A Zorana Mihajlović je zaostala za njim, jer za utisak koji ostavlja, zaslužnije su njene – šminkerka, vlasuljarka, pedikirka i manikirka“, duhovit je Bojičić.

Na pitanje šta će Beograd sada kada je otišao gradski menadžer goran Vesić on smatra da bi „praznina koju Vesić ostavlja za sobom mogla bi da se popuni samo izgradnjom jednog ovećeg divljeg naselja, na primer, Beograda na suvom, ili metroa s kojim se ne bi znalo odakle dolaziš, gde si i kuda ideš, ili drvnog kombinata koji bi se oslanjao na sirovine koje bi se eksploatisale po Kalemegdanu i ostalim gradskim parkovima“.

Na to šta predviđa da će na mestu gradonačelnika Beograda uraditi Aleksandar Šapić, on kaže da su pred njim velika dela.

„Kratak mandat, a od Dorćola treba napraviti Leštane, od Savskog venca – Malu Moštanicu, a od Vračara – Resnik“, poručuje Radivoje Bojičić.

Ceo intervju pročitajte na sajtu Nova.rs.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!