Rada Trajković: Vučićeva politika i Radoičić više neće imati uticaja

Vesti 01. dec 202218:19 154 komentara
N1

Rada Trajković, savetnica novimenovanog kosovskog ministra za zajednice i povratak Nenada Rašića, izjavila je za KoSSev da Vučićeva politika, ali i Milan Radoičić, neće imati uticaja na njen i Rašićev rad, te da će joj jedan od prioriteta biti „razbijanje monopola Srpske liste nad mentalnim promovisanjem Srba“.

U izjavi za KoSSev nakon imenovanja Trajković, kada je reč o njenim budućim aktivnostima u savetovanju novog ministra, kaže da su njena interesovanja usmerena na tri oblasti: ravnomernost podrške i pažnje Srbima koji žive južno i severno od Ibra, kao i onih koji su proterani, a žele da se vrate, zatim transparentnost u dijalogu, a treći prioritet je „razbijanje monopola Srpske liste nad menatalnim promovisanjem Srba“.

POVEZANE VESTI:

Govoreći konkretno o radu bivšeg ministra, tj. Rašićevog prethodnika, Trajković kaže da je, što se nje lično tiče, rad Gorana Rakića bio „rad Milana Radoičića“.

„Radoičić neće imati više nikakvog uticaja na ono što se radi. To je najvažnije, da isključimo kriminogene elemente iz svog rada“, ocenila je Trajković.

Trajković ujedno konstatuje da od sada više neće biti ni uticaja politike srpskog predsednika.

„Ipak, preko gospodina Rašića i onoga što budu moji mehanizmi uticaja na njega, Vučićeva politika na nas neće imati uticaja. Oduzet mu je deo uticaja, to je za mene velika stvar“, tvrdi Trajković.

Ovu situaciju vidi i kao početak ili pokušaj da se u ostatku Srbije „ohrabre ljudi na promenu vlasti u Beogradu“.

Ujedno je tumači i kao poruku opoziciji u Beogradu da međunarodna zajednica „neće pomoći u promeni Vučiča sa istom politikom Vučića ili sa ljudima i opozicijom koja je bliska njemu“.

„Očekujem podršku dela opozicije i svakako jačanje opozicije u Beogradu“, navela je Trajković, ali još jednom podcrtala da ponekad „imamo osećaj da je Vučić u širokoj koaliciji sa delom opozicije“.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare