Rada Trajković o Vučiću: Kao pacijenta ga razumem, ali ne kao predsednika

Vesti 02. dec 202217:08 128 komentara
Rada Trajković, Aleksandar Vučić
N1, Tanjug/Strahinja Aćimović

"Sa takvim stanjem psihofizičkim mislim da ne bi prošao lekarsku kontrolu i dobio uverenje da je sposoban da obavlja funkciju predsednika države. Ja sam lekar i zaista pokušavam da ga razumem kao pacijenta, ali kao predsednika ne mogu", kaže Rada Trajković, predsednica Evropskog pokreta Srba i novoimenovana savetnica ministra u kosovskoj vladi Nenada Rašića, komenatrišući uvrede koje je na njihov račun izrekao predsednik Srbije Aleksandar Vučić u dnevniku televizije Pink.

Povezane vesti

„Oni su zamislili da to tako može da prođe, izabrali su najgori srpski ološ, najgori, sa dna kace. Rašića, Radu Trajković, ne postoji gore. Jednostavno ne postoji gore. Koji ničije poverenje na KiM nemaju, ali imaju poverenje terorističkog ološa Aljbina Kurtija i imaju poverenje zapadnih agentura koji su ih na to mesto postavili, misleći da će tako da unište Srbiju“, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić u uključenju u Nacionalni dnevnik televizije Pink, govoreći o imenovanju predsednika Progresivno demokratske stranke Nenada Rašića na mesto ministra za zajednice i povratak u kosovskoj vladi.

Reagujući na ove uvrede, Rada Trajković u izjavi za Nova.rs kaže da je Vučić kompromitovao funkciju predsednika države.

„Mislila sam da ga pozicija predsednika obavezuje da bude normalniji. Ali, on je pukao. Potpuno je retorički kompromitovao sebe. On je to što jeste i ove njegove reči… To jeste on, međutim, problem je u tome što je on i predsednik države. A ovim nastupom je naneo veliku štetu Srbiji. Ovo je jedna agresija koja se graničila sa nekakvom dijagnozom. Sa takvim stanjem psihofizičkim,a pre svega psihičkim milsim da ne bi prošao lekarsku kontrolu i dobio uverenje da je sposoban da obavlja funkciju predsednika države. Ja sam lekar i zaista pokušavam da ga razumem kao pacijenta, ali kao predsednika ne mogu“, rekla je Trajković.

Pročitajte kompletan tekst na portalu Nova.rs.

Rada Trajković biće gošća emisije „Iza vesti“ na N1 TV u ponedeljak u 19.30h.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare