PzP o šetnji podrške SNS-u u Novom Sadu – učenicima plaćano po 1.500 dinara

Vesti 02. sep. 202112:3959 komentara
Podeli:
Liman - šetnja za SnS
Izvor: čitalac N1/screenshot

Pokret za preokret saopštio je danas da su stranački aktivisti Srpske napredne stranke zloupotrebili maloletne srednjoškolce iz Novog Sada i još nekih mesta, koje su "mobilisali" da sa transparentom sa sloganom SNS-a i zastavom sa likom lidera te stranke Aleksandra Vučića "marširaju" ulicom u naselju Liman gde su naprednjaci izgubili na izborima za mesne zajednice. Stranka slobode i pravde (SSP) saopštila je da vlast u Novom Sadu sprovodi represiju nad građanima koji nisu glasali za SNS.

U saopštenju, PZP je naveo da su angažovani učenici i iz Sremske Кamenice, Rumenke, Veternika i drugih mesta, uz podmićivanje od 1.500 dinara po učeniku, i da ta deca nisu znala kakva je aktivnost u pitanju, iako im je rečeno da se radi za ‘novac i da plaća SNS'“, i da je sa tom akcijom bio upoznat „samo deo roditelja“, ali da im nije tražena dozvola.

Povezane vesti

U saopštenju se podseća da se slično desilo sa „zloupotrebom dečjeg hora u ‘Zmaj Jovinoj’ gimnaziji u oktobru 2019. godine kada je hor, bez znanja roditelja, trebao da učestvuje na stranačkom mitingu u Novom Sadu, ali je SNS odustao kada su se pobunili roditelji koji su za to saznali iz medija“.

„Jučerašnji događaj zabrinjava iz dva razloga. Prvi je što je marširanje podsećalo na neka zlokobna vremena i što su djaci, uz pratnju i kontrolu stranačkih aktivista, marširali delovima grada u kojima je SNS izgubio na poslednjim izborima za mesne zajednice. Ovo očito predstavlja zastrašivanje ‘neposlušnih’ gradjana Novog Sada“, navodi Pokret za Preokret.

SSP: Vučević da prestane da izaziva nemir i paniku

Stranka slobode i pravde saopštila je da vlast u Novom Sadu sprovodi represiju nad građanima koji nisu glasali za SNS i zahtevala od gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića da prestane da „izaziva nemir i paniku“.

U saopštenju SSP navodi se da su proteklih noći prefarbane fasade i ulazi u dvadesetak zgrada na Limanu, a da je sinoć grupa mladih prošla glavnom ulicom tog dela Novog Sada noseći obeležja SNS-a, sliku predsednika Srbije Aleksandra Vučića i transparent s natpisom: „Predaja nije opcija – Unija mladih Novi Sad“.

U saopštenju SSP-a ocenjeno je da Aleksandar Vučić, preko Miloša Vučevića, ovih dana disciplinuje neposlušne stanovnike Limana koji su na izborima za savete mesnih zajednica glasali za nezavisne kandidate.

SSP dodaje da se Novosađani pitaju da li će im „jurišnici“ SNS dolaziti na vrata, presretati ih i „gepekovati“ zbog „neposlušnosti“, zbog čega se proizvodi atmosfera uvoda u „Kristalnu noć“ i da li će im biti uvedeno nošenje trake oko ruke.

Komentari

Vaš komentar