Putopisne reportaže: Antički lokaliteti, subota u 11.30h

Vesti 10. avg 202212:06 > 14:332 komentara
Podeli:

U maju ove godine grupa turističkih radnika iz istočne Srbije i Donjeg Podunavlja krenula je na studijsko putovanje u Hrvatsku, Sloveniju i Italiju, u organizaciji GIZ, a u okviru projekta "EU za kulturno nasleđe i turizam". Obilazak prirodnih lepota i kulturno-istorijskih znamenitosti ovih zemalja, bila je inspiracija za TV serijal od četiri epizode "Putopisne reportaže", u kome se turistički potencijal naše zemlje upoređuju sa razvijenim destinacijama, koje mogu biti primer unapređenja turističke ponude.

U drugoj emisiji pod nazivom „Antički lokaliteti“ provešćemo gledaoce stazama istorije, odnosno antičkog doba. Preko Carske palate Feliks Romulijane jedinog lokaliteta pod zaštitom Uneska u Srbiji, koji godišnje poseti 40 000 turista, do jednog od najboljih primera turističkog brendiranja rimskog kulturnog nasleđa u Evropi, amfiteatra u Puli sa više od dva miliona turista godišnje.

Putovanje sa turističkim radnicima iz Istočne Srbije, Donjeg Podunavlja i Šumadije, nastavljamo ka Italiji i drevnoj Akvileji.

Antička istorija povezuje evropske zemlje, a da li smo spremni da podelimo iskustva i primenimo primere dobre prakse kako bi povećali broj turista na domaćim destinacijama, u emisiji ”Antički lokaliteti” u produkciji Za medije u subotu 13. avgusta na N1 televiziji u 11.30h.

Komentari

Vaš komentar