Putnica za N1: Grom udario u avion – „instrumenti poludeli“, otkazan let za Rim

Vesti 26. jun 202210:22 > 15:04 47 komentara

Putnica Marija Rašeta ispričala je za portal N1 da avion Viz era, kojim je juče trebalo da otputuje u Rim, nije ni poleteo, zbog, kako su im rekli, udara groma.

Kako je ispričala, dolazni let Iz Rima kasnio je 45 minuta, a kada je pristajao, počelo je nevreme u Beogradu, pa su morali da sačekaju.

U trenuku dok se spremao drugi nalet nevremena, putnici ulaze u avion, koji obavlja poslednje prirpeme za let.

„Izlazimo se na pistu, avion kreće da rula i zaustavlja se. Onda dobijamo informaciju da se vraćamo jer je nevreme. Pilot nas je obavestio da su svi instrumenti poludeli, jer je grom udario u avion i da sad avion mora da se pregleda, kao i da da sačekamo i da ćemo poleteti“, navodi Rašeta.

Pored problema u Beogradu, oko 200 putnika iz Srbije od sinoć je zaglavljeno na aerodromu u Rimu, pošto im je otkazan let. Dobili su ponudu avio-prevoznika za jedno noćenje u hotelu, ali ne i promenu karte za novi polazak za Beograd.

Nakon toga, dodaje ona, bili su u zgradi i čekali sat i po vremena, kada su dobili informaciju da je let otkazan.

„Ništa se nije osetilo, bilo je bezbedno. Zašto nije poleteo? Nismo dobili objašnjenje zašto avion nije poleteo“, ističe ona.

Kako je rekla, neobično joj je bilo što je Viz er sve letove pomerio za jedan dan.

„48 sati pred let se čekirate i tad stvarmo dobijate kartu, mi nismo mogli da se čekiramo i dobili smo informaciju da su svi letovi pomerili za dan“, dodaje Rašeta.

Sledeći let Viz era za Rim je 28. juna.

Putnici iz Srbije zaglavljeni na aerodromu u Frankfurtu

Putnici iz Srbije zaglavljeni su od sinoć na aerodromu u Frankfurtu, javila je Radio-televizija Srbije.

Grupa lekara koja se vraćala sa kongresa u Lisabonu i presedala u Frankfurtu, u kojoj je oko 60 ginekologa i preko 20 ortopeda, nije uspela da se vrati u Beograd.

Ginekolog Dragan Stajić za RTS je rekao da je u startu kompanija „Lufthanza“ kasnila skoro četiri sata.

„Sinoć kada smo došli, avion koji je trebalo da nas preveze faktički bio tu i već tokom leta pilot je imao kontakt sa njima. Rekli su da neće da nas čekaju jer je vreme za prelazak u drugi avion kratko i da oni ne mogu da kasne“, kazao je dr Stajić.

Dodao je da je njima rečeno da je problem u tome što dobar deo osoblja štrakuje i da imaju problem sa osobljem.

„Dodatni problem je što nam nisu dali drugu opciju – bilo kakav smeštaj, ne možemo da uzmemo stvari. Celu noć smo proveli na aerodromu. Sinoć posle 23 sata su zatvoreni šalteri i ne možete nikoga ništa da pitate. Rekli su da nemaju smeštaj, nema ko da izda prtljag a danas bi trebalo da čekamo više od pet sati da preuzmemo prtljag, jer je u magacinu preko 5.000 kofera“, naveo je Stajić.

Prema njegovim rečima, sledeći let za Beograd, koji im je ponuđen, tek je sutra oko podne, a sada se „pojavio“ neki let oko 11 sati i ako bude mesta neko će njime otputovati.

Kako tvrdi Stajić, „Lufthanza“ otkazuje letove za Berlin, Beč, Amsterdam, Hanover, Drezden.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare