„Putevi Srbije“: Vozači posle udesa samoinicijativno krenuli u suprotnom smeru

Vesti 05. apr 202115:56 22 komentara
N1

Preduzeće "Putevi Srbije" saopštilo je danas da se, posle nesreće u tunelu Brančić, nekoliko desetina vozača, ne želeći da sačeka normalizaciju saobraćaja, samoinicijativno okrenulo i vozilo u suprotnom smeru, ne poštujući saobraćajnu signalizaciju i postupajući suprotno odredbama Zakona o bezbednosti saobraćaja, ugrožavajući kako svoju tako i bezbednost svih ostalih učesnika u saobraćaju.

U saopštenju se precizira da se 2. aprila u 16:04 časova na državnom putu I A reda broj 2, deonica Ljig – Takovo, u tunelu Brančić, smer Beograd – Čačak, desila saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovala dva putnička vozila koja su blokirala obe saobraćajne trake i saobraćaj kroz tunel je bio obustavljen.

JP „Putevi Srbije“ preduzelo je sve neophodne bezbednosne mere u skladu sa svojim nadležnostima, dodaje se u saopštenju.

Takođe, JP „Putevi Srbije“ prosledilo je svim medijima saopštenje o saobraćajnoj nezgodi, dok su učesnici u saobraćaju obavešteni putem izmenljive saobraćajne signalizacije da koriste alternativni putni pravac – petlju Ljig.

„Obustava saobraćaja kroz tunel Brančić prouzrokovala je kolonu vozila ispred samog tunela i nekoliko desetina vozača se ne želeći da sačeka normalizaciju saobraćaja, samoinicijativno okrenulo i vozilo u suprotnom smeru, ne poštujući saobraćajnu signalizaciju i postupajući suprotno odredbama Zakona o bezbednosti saobraćaja, ugrožavajući kako svoju tako i bezbednost svih ostalih učesnika u saobraćaju“, navodi se u saopštenju.

Na društvenim mrežama objavljeni su snimci na kojima se vide vozači koji voze u suprotnom smeru:

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare