„Putevi Srbije“ o okolnostima pod kojima se dogodila nezgoda kod Straževice

Vesti 11. jul 202215:17 > 15:39
Hitna pomoć
Izvor: Shutterstock/ilustracija

Javno preduzeće "Putevi Srbije" (JPPS) odbacilo je danas medijske navode da je muška osoba "propala" kroz nadvožnjak u izgradnji u blizini tunela Straževica na Obilaznici oko Beograda i objasnili da se sve dogodilo na mostu broj 15, koji je izgrađen 2012. godine.

Dodaje se da je noćni čuvar, rano jutros oko 05.45 časova primetio lice na stubu mosta broj 15 u desnoj kolovoznoj traci i odmah je obavestio MUP, koji je pozvao Hitnu pomoć i Sektor za vanredne situacije (vatrogasce – spasioce).

Povezane vesti

„Vatrogasci su, došli do ugroženog, spasili ga i predali hitnoj pomoći. Prema usmenoj informaciji vođe policijske patrole, radi se o licu koje je ranije hospitalizovano u ustanovi zatvorenog tipa ‘Laza Lazarević'“, precizira se u saopštenju.

Dodaje se da je lice dospelo u „sanduk” mosta kroz servisni otvor iz smera Orlovače.

„Prolazeći kroz ‘sanduk’ sišao je kroz reviziono okno i završio na ograđenom delu stuba mosta, koji je namenjen za periodični pregled ležišta na mostu. S obzirom da nisu postojale merdevine, lice nije moglo da se vrati u sanduk mosta, jer je visina veća od dva metra“, navodi se u saopštenju.

U isto vreme, kako se dodaje, primećeno je da je isečen katanac na vratima na servisnoj stazi i da nedostaje 200m električnog kabla sa mosta broj 15. „Lice koje je završilo na stubu mosta je koristilo isti put. U toku je uviđaj MUP-a“, navode „Putevi Srbije“.

Komentari

Vaš komentar