Putevi Srbije: Ne krećite na put bez zimske opreme, vozite oprezno

Vesti 11. jan. 202113:31
Podeli:
Izvor: TANJUG/JAROSLAV PAP

Zimska služba Puteva Srbije saopštila je da su prilazi zimskim turističkim centrima prohodni, vozačima savetuju da bez zimske opreme i lanaca ne kreću na put, a ukoliko se odluče na putovanje, treba da voze oprezno i pažljivo.

Na najopterećenijim putnim pravcima I prioriteta/A kategorije održavanja, kolovozi su vlažni u nižim predelima, snega ima mestimično u raskvašenom stanju do pet centimetara, a slično je i na državnim putevima II prioriteta/B kategorije.

Zimska služba navodi da su neprohodni putni pravci I prioriteta/A kategorije održavanja – petlja Bujanovac jug – administrativna linija ka Končulju, kao i deonica Pirot – Babušnica – Veliko Bonjince.

Zbog najavljenih niskih temperatura postoji mogućnost pojave mestimične poledice na putevima i magle, a pogotovo na deonicama koje se prostiru duž rečnih tokova, kotlina i klisura.

Putevi Srbije apeluje da vozači prilagode brzinu kretanja uslovima na putu i savetuje maksimalan oprez u vožnji, jer je zbog niskih temperatura u jutarnjim i večernjim satima i vlažnih kolovoza moguće stvaranje poledice.

Komentari

Vaš komentar