Pušten u rad novi skener na VMA, donacija Ujedinjenih Arapskih Emirata

Vesti 19. feb 202113:521 komentar
Podeli:
Izvor: Ministarstvo odbrane

Ministar odbrane Srbije Nebojša Stefanović obišao je Institut za radiologiju Vojnomedicinske akademije i pustio u rad novi savremeni CT 64-slajsni skener, iz donacije Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Stefanović je istakao da su zaposleni u vojnom zdravstvu uložili nadljudske napore kako bi pomogli svakom pacijentu u kovid sistemu, ali i da su na VMA 24 časa dnevno primali sve pacijente kojima su zdravstvena pomoć i nega bili neophodni, kako vojne, tako i civilne osiguranike.

„Svi pacijenti dobili su vrhunsku zdravstvenu zaštitu i negu, a niko od zaposlenih nije se štedeo. Radili su požrtvovano i pokazali šta je vojska. Zato je važno da pokažemo da brinemo o ovim ljudima“, rekao je Stefanović, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

On je istakao da je zato važno nastaviti sa opremanjem vojnog zdravstva, povećanjem primanja zaposlenih i prijemom novog kadra.

Izvor : Ministarstvo odbrane

„Ovo je treći skener u Vojnomedicinskoj akademiji, koji će značajno pomoći i ubrzati rad, ali i poboljšati pružanje pomoći najtežim pacijentima“, rekao je Stefanović.

U saopštenju se navodi da će se skener koristiti za dijagnostiku kovid pacijenata koji se leče na VMC Karaburma, a koja će uskoro dobiti i pokretni skener.

Stefanović je obišao i Centar hitne pomoći VMA i novu laboratoriju, koja je otvorena kako bi se efikasnije realizovale sve neophodne analize u VMA, za koju je istakao da će pružiti pacijentima mogućnost da dobiju hitne rezultate bez čekanja i da, kao i do sada, dobiju najbolju zdravstvenu negu.

Komentari

Vaš komentar