PU Niš: Nismo skrivali osumnjičenog, Vulin bio u unapred najavljenoj poseti

Vesti 06. jan 202115:56 > 15:58 95 komentara
policija
N1

Policijska uprava u Nišu saopštila je, "povodom neistinitih navoda pojedinca o navodnom skrivanju osumnjičenog za saobraćanu nezgodu u Nišu" da je ta PU 5. januara ove godine saopštenjem, koje je prosleđeno svim sredstvima javnog informisanja, obavestila javnost da je vozač koji je izazvao saobraćajnu nezgodu uhapšen, i u skladu sa Zakonom o zaštiti podataka o ličnosti, u saopštenju su navedeni njegovi inicijali, godina i mesto rođenja.

Takođe, kako su saopštili, netačni su i navodi da je policiji prijavljena bahata vožnja audija. Policija nijednom nije imala prijavu bahate vožnje ovog automobila u Bulevaru Medijana kao i u ostalim delovima grada, dodaje se.

„Ističemo da su ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin i direktor policije Vladimir Rebić, 5. januara, po unapred najavljenoj radnoj poseti, obišli Policijsku upravu u Nišu gde su na sastanku sa načelnikom i rukovodiocima Policijske uprave u Nišu razmatrani uslovi rada i opremljenost policijskih službenika, kao i rezultati rada ove uprave”, navodi se u saopštenju.

Povezano:

Kaže se i da su navodi da je Niš nebezbedan grad, takođe, netačni, čemu u prilog navode podatak da je broj saobraćajnih nezgoda u 2020. godini manji za 10 posto u odnosu na 2019. godinu, kao i da je broj povređenih lica u 2020. godini za 20 posto manji u odnosu na 2019. godinu.

Policijska uprava u Nišu navela je da će u narednom periodu pojačati aktivnosti na kontroli bezbednosti saobraćaja i preduzeće sve neophodne mere i radnje da se broj saobraćajnih nezgoda i broj povređenih lica u ovim nezgodama smanji.

Policijska uprava u Nišu apelovala je „na pojedince da ne koriste policiju za prikupljanje jeftinih političkih poena i time joj, iznetim neistinama, narušavaju ugled“.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare