PSS: Dvojica policajaca povređena tokom intervencije u Beloj Crkvi

Vesti 19. jul 202110:18 12 komentara
N1/arhiva, ilustracija

Policijski sindikat Srbije saopštio je da su dvojica policajaca povređena prilikom intervencije u Beloj Crkvi, navodeći da napadi na njih postaju sve češći.

Kako su naveli u saopštenju, policija je intervenisala po prijavi nasilja u jednoj kući, kada je A.P. (33), držeći bajonet, pokušao da spreči policajce da ga privedu i blokirao im ulazna vrata.

„Tokom dalje intervencije jedan policajac je teže povređen, dok je drugi zadobio lakše povrede. Nakon toga je A.P. pobegao, a patrola je pozvala kolege u pomoć, te je on posle kraće potrage nađen kako se krije na jednom krovu. Uhapšen je i određen mu je pritvor“, navodi se u saopštenju.

Predsednik tog sindikata Veljko Mijailović kazao je da su policajci „tu da štite imovinu i zdravlje građana“, ali da društvo treba više da učini kako policajci ne bi postajali žrtve.

„Pripadnici MUP Srbije rade jedan od najtežih i najodgovornijih poslova u državi, te zato celo društvo ovakve napade treba da osudi, kako bi policajci na terenu znali da imaju nedvosmislenu podršku građana“, ocenio je Mijailović.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare