Psihijatrijsko lečenje i 7,5 godina zatvora zbog proganjanja bračnog para

Vesti 19. mar 202118:14
Izvor: Shutterstock

U Višem sudu u Novom Sadu je na sedam i po godina zatvora i psihijatrijsko lečenje osuđen Stefan Aleksovski iz Beograda, zbog pokušaja iznude i proganjanja jednog bračnog para iz Novog Sada, odnosno lažnog prijavljivanja, saopšteno je iz suda.

Kako se navodi, osuđeni je od 29. jula do 22. decembra 2019. godine, u stanju smanjene sposobnosti, proganjao i pretio A.N. i R.N. tako što ih je pozivao posredstvom SIM kartica različitih operatera i poslao im ukupno 288 poruka.

Uz pretnje, on je pokušao da prinudi A.N. i R.N. da mu predaju 20.000 evra, koji su to prijavili policiji u Novom Sadu.

Kako se navodi u saopštenju suda, na glavnom pretresu je saslušana i ćerka oštećenih, koja je od suda dobila status posebno osetljivog svedoka, te je saslušana u posebnoj prostoriji bez prisustva stranaka i drugih učesnika u postupku.

Kako se navodi, Aleksovski se lažno predstavio 21. decembra 2019. godine, takođe na štetu A.N. i R.N, kada je pozvao Policijsku upravu u Nišu i rekao da su supružnici odgovorni za ubistvo devojčice Monike Karimanović, koju je tada intenzivno tražila niška policija zbog otmice.

Viši sud je Aleksovskom izrekao, pored zatvorske kazne, i meru obaveznog psihijatrijskog lečenja u odgovarajućoj zdravstvenoj ustanovi, koja može trajati i duže od izrečene kazne.

Okrivljenom je produžen i pritvor u kojem se nalazi od 22. decembra 2019. godine, gde će ostati najmanje do pravosnažnosti presude.

Komentari

Vaš komentar