PSG traži beneficirani radni staž za medicinske radnike u crvenoj zoni

Vesti 13. apr 202116:02 8 komentara
koronavirus, kovid, lekari
N1, ilustracija

Pokret slobodnih građana (PSG) zatražio je da se medicinskim radnicima koji su tokom pandemije virusa korona radili u crvenoj zoni uračuna benificirani radni staž.

Lekarima i medicinskim sestrama koji rade u crvenoj zoni, potrebno je uračunati tri meseca radnog staža za mesec dana rada, navodi se u saopštenju PSG.

Pokret ističe da je povećanje zarada od nekoliko procenata, samo populistička mera aktuelne vlasti i da ne predstavlja nikakvu pomoć za medicinske radnike.

U saopštenju se navodi da država lekarima duguje naknadu za prekovremeni rad, naknadu za uvećanje zarade za noćni rad i rad u smenama, putne troškove i naknadu za odvojen život od porodice.

Potrebno je da država plati naknadu za štetu onim lekarima i medicinskom osoblju koji su oboleli, jer je oboljenje nastupilo zbog toga što su svakodnevno izloženi obolelima, a ne ispijanjem kafa, poručuje PSG i ističe kako „porodice medicinskih radnika koji su preminuli treba da prime naknadu štete zbog smrti člana porodice nastale usled oboljenja nastalim na radu.

Više vesti o kovidu-19 i posledicama pandemije u zemlji i svetu čitajte na stranici Koronavirus.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare