PSG: Nedostojna i neprihvatljiva odluka dela SPC da odlikuje Vojislava Šešelja

Vesti 11. sep 202213:0629 komentara
Izvor: N1

Pokret slobodnih građana (PSG) smatra nedostojnom i neprihvatljivom odluku dela SPC da odlikuje Vojislava Šešelja, osuđenog ratnog zločinca i vodećeg predstavnika najmračnije politike u istoriji Srbije koja je dovela do krvavih ratova, progona i proterivanja ljudi na Zapadnom Balkanu.

Povezane vesti:

„U vreme velikih iskušenja koja su pred građanima Srbije i opasne podeljenosti našeg društva koje je razoreno mržnjom, smatramo da je veoma pogrešno nagrađivati nekoga ko je svoju političku karijeru izgradio na podelama, mržnji, ratnom huškanju i ratnom profiterstvu i da to može da doprinese samo daljim podelama“, navode iz PSG.

Dodaju da žele da veruju da iza postupka kojim je Vojislav Šešelj nagrađen za svoje zločine, a SPC identifikovana kao njihov pokrovitelj, ne stoji čitava organizacija, već samo episkopi Longin i Irinej Bulović.

„Nadamo se da će uslediti oštra reakcija patrijarha Porfirija i drugih crkvenih velikodostojnika kojim će ovaj čin biti poništen“, zaključuje se u saopštenju Pokreta slobodnih građana.

Komentari

Vaš komentar