PSG: Mediji ugrozili bezbednost Goranca iz Kraljeva

Vesti 15. maj. 202112:161 komentar
Podeli:
Izvor: N1

Pokret slobodnih građana (PSG) zahteva hitnu reakciju od nadležnih organa zbog tekstova portala Novosti, Informer, Alo i Pink u kojima je Armin Ašimi, Goranac iz Kraljeva, proglašen za „islamskog fanatika“, samo zbog toga što je objavio fotografiju sa Draganom Đilasom.

Smatramo da su ovakvim tekstom ti mediji ugrozili bezbednost i Armina Ašimija i Dragana Đilasa, i da se bez svake sumnje radi o raspirivanju nacionalne i verske mržnje prema svima koji nisu etnički Srbi, navodi PSG.

„Armin Ašimi i njegova porodica decenijama žive u Kraljevu i nikada nisu podržavali nikakav vid ekstremizma i terorizma, a sve komšije ih opisuju samo najboljim epitetima.

Očekujemo da ovi mediji i njihova odgovorna lica, budu u najkraćem roku najstrože kažnjeni kako bi poslužili kao primer svima koji bi ponovo da razdvajaju građane na podobne i nepodobne nacionalnosti“, dodaje Pokret.

Ukoliko se to ne dogodi, PSG najavljuje krivičnu prijavu, kao i lustraciju onih koji pokušaju da zataškaju slučaj kada se promeni vlast.

Komentari

Vaš komentar