Meteorski uspon N1 Slovenije u prvoj godini rada

Vesti 16. jun 202210:38 > 11:54 7 komentara
Promo

Veb portal n1info.si, koji danas slavi prvu godinu rada, etablirao se u slovenačkoj javnosti kao odgovoran, pouzdan, kredibilan i nezavisan izvor informacija. Posle samo godinu dana već se probija u prvih deset najčitanijih i najposećenijih veb portala u Sloveniji.

Informativni portal N1 Slovenija ili n1info.si zaživeo je 16. juna 2021. i u poslednjih godinu dana doneo je mnogo ekskluzivnih, zvučnih i istraživačkih priča. Sadržaj brzorastućeg onlajn medija kreira 45 novinara, urednika, snimatelja, fotografa, montažera, grafičara i drugih saradnika, koji su uvek u centru zbivanja i posvećeni profesionalnom novinarskom izveštavanju i kreiranju najkvalitetnijeg sadržaja. U drugoj godini rada, N1 planira proširivanje svog tima, navedeno je u saopštenju.

Izvršna direktorka kompanije United Media Aleksandra Subotić čestitala je timu N1 Slovenija i rekla: „Portal N1 Slovenija je za samo godinu dana postigao veoma zavidan rezultat. Pažnju slovenačke javnosti privukao je svojim kredibilnim novinarskim radom i objektivnim praćenjem svih važnih događaja, poput protesta i izbora. Zahvaljujemo se timu N1 Slovenija na čelu sa Katjom Šerugom na predanom radu i čestitamo na velikom uspehu.”

Ona je dodala da je United Media pored širenja svojih komercijalnih operacija u zemljama Evrope uvek posvećena negovanju nezavisnih medija i integritetu sjajanih novinara u svom timu.

Na N1 nema zabranjenih tema, nema ni zabranjenih pitanja. Društvene pojave i političke opcije se sagledavaju iz svih uglova, a mišljenja traže od svih relevantnih i pouzdanih sagovornika i izvora.

Povodom godišnjice portala, Katja Šeruga, urednica i direktorka N1 Slovenija, ističe: „Nakon prve godine rada, tim N1 Slovenija je još više uveren da je strategija koju smo odabrali prava. Za izuzetno kratko vreme n1info.si je postao jedan od najrelevantnijih i najpouzdanijih medija u Sloveniji, što konačno potvrđuju i brojke. N1 Slovenija već izbija u prvih deset najčitanijih i najposećenijih veb portala u Sloveniji, što je za tako kratko vreme od godinu dana izuzetno dostignuće. Zadovoljni smo pozitivnim odzivom slovenačke javnosti na sadržaje koje nudimo i iza kojih stoji tim posvećenih, profesionalnih, kredibilnih i nezavisnih novinara. Postavili smo sjajne temelje, sada idemo napred. Želela bih da se zahvalim celom timu N1 Slovenija na radu i odličnoj atmosferi koju održavaju u redakciji.“

Svoju poziciju N1 je potvrdio i u nedavnoj predizbornoj kampanji kada su sagovornici u debatnim emisijama na ovom portalu bili predstavnici svih političkih opcija.

Piter Horoks, savetnik međunarodnog kolegijuma N1 i bivši direktor BBC World Service, pohvalio je rad slovenačkog tima sledećom izjavom: „Inovativan, nezavisan i neustrašiv tim već je obeležio slovenački medijski prostor. Čestitam vam prvi rođendan! ”

Tokom proslave prvog rođendana, N1 Slovenija se ne osvrće samo unazad, već se fokusira i na predstojeće izazove i postavlja visoke ciljeve. Svesni su da je budućnost digitalna, pa će nastaviti da razvijaju onlajn sadržaj i razne digitalne video formate koji su dostupni svima, bilo gde i bilo kada.

Jedan od novih formata koji je nedavno pokrenut – podcast koji radi Suzana Lovec, postao je za kratko vreme jako popularan a sa tim formatom će N1 Slovenija nastaviti i ubuduće.

Takođe će se fokusirati na nadogradnju prijateljskog korisničkog iskustva na sajtu n1info.si i u mobilnoj aplikaciji N1 info, koju korisnici mogu besplatno preuzeti u Google Play i Apple Store.

Kompanija United Media je vodeća medijska kompanija u jugoistočnoj Evropi koja posluje u osam zemalja i u svom vlasništvu ima šest nacionalnih televizija, 50 kablovskih kanala, 30 portala, osam štampanih izdanja i pet radio stanica.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare