Prvi čovek Palilule „pao“ zbog divlje gradnje, Vulin kaže – to može samo Vučić

Vesti 04. jun 202119:22 27 komentara

Uhapšeni predsednik opštine Palilula Aleksandar Jovičić, koji se sumnjiči da je nezakonitim postupanjem omogućavao izvođenje nelegalnih građevinskih radova na teritoriji te opštine, saslušan je u Tužilaštvu. Dok ministar policije poručuje da je ovo hapšenje dokaz da se predsednik države drži obećanja da nema zaštićenih, bez obzira na partijsku knjižicu, postavlja se i pitanje ima li u ovom slučaju i političke pozadine?

Sumnja se da je pod parolom „Živela nelegalna gradnja“ investirao 28,8 miliona dinara u svoj džep. Posle nekoliko meseci praćenja, član predsedništva naprednjaka Aleksandar Jovičić sa lisicama na rukama napustio fotelju u opštini Palilula.

Ministar policije Aleksandar Vulin objašnjava da se tako nešto ne bi desilo da nije jednog čoveka.

POVEZANE VESTI:

„Ono što je uradio Aleksandar Vučić, između ostalog i sa hapšenjem gospodina Jovičića, je dokaz da je ovo zemlja u kojoj se poštuje zakon i nema te partijske knjižice koja će vas zaštititi, to može samo Aleksandar Vučić. Aleksandar Vučić nije uputio bilo kome reč pitanja, kritike. Šta je bilo? Je l’ radite po zakonu? Radite po zakonu, nema zaštićenih. I to je velika promena u našoj zemlji, i to je mogao da uradi samo Aleksandar Vučić“, ističe ministar.

Vulin javnosti pojasnio i modus operandi Jovičića i sedam njegovih opštinskih saradnika: od jula 2016. te do novembra 2018. uzimali su novac od nelegalnih investitora da bi ti objekti bili zaštćeni od inspekcije i rušenja i zato se terete za zloupotrebu službenog položaja, trgovinu uticajem i falsifikovanje službenih isprava. Mediji prenose i da je prilikom pretresa u Jovičićevom stanu pronađeno 350 hiljada evra.

„O tome ne mogu da se izjasnim, svi podaci iz same istrage su sada vlasništvo tužioca“, kaže ministar Vulin.

Navikli smo i da predsednik države raspolaže svim podacima, međutim lider SNS-a poručuje da u vezi sa ovim slučajem ne zna detalje, ali zna da nema zaštićenih. To znaju i naprednjaci koji, poput Vladimira Đukanovića, o problematičnim članovima u svojim redovima prvi obaveštavaju javnost.

„Da ništa ne predviđam jer svako je nevin dok se suprotno ne dokaže, ali imajte na umu da je u vreme vlasti SNS-a uhapšen član Predsedništva SNS-a i to dok obavlja funkciju predsednika teritorijalno najveće opštine u Beogradu“, objavio je Đukanović na društvenim mrežama.

„Sve ide u prilog tome da je u toku bitka za Beograd“

N1

Mediji prenose da je Jovičić u stranci godinama bio blizak Nebojši Stefanoviću, ali mu je okrenuo leđa nedavno, kada su se odbori SNS-a izjašnjavali o radu funkcionera. Nezvanično, na poslednjoj sednici Predsedništva iza zatvorenih vrata Aleksendar Vučić prozivao je Jovičića zbog priče o zloupotrebi položaja.

Pa, ima li u ovom hapšenju i političke pozadine? Novinar portala Nova.rs Rako Femić smatra da ima.

„Ne verujem da to nije i politički sad u ovom momentu. Otud promene u beogradskom odboru SNS-a, otud i Šapićevi ljudi sada ulaze u taj odbor, pojavljaju se neka nova lica, raščišćava se Beograd, tako da sve ide u prilog tome da je u toku bitka za Beograd“, ocenjuje on.

Inače, Aleksandar Jovičić je u 25. godini postao šef naprednjaka u gradskoj skupštini, a 2014. počeo je i njegov dvogodišnji poslanički mandat. Za predsednika opštine Palilula prvi put izabran je 2016, reizabran prošle godine.

„Zatekli smo opštinu bez asfaltiranih ulica, bez infrastrukture, nije bila započeta kanalizacija, nije bilo doma zdravlja u Borči i mnogo drugih nedostataka koje smo zatekli. Danas je situacija mnogo bolja, ali ako želite da trčite jednu trku koja će zasigurno doneti pobedu ne smete se zadovoljavati trenutnim rezultatima i morate da težite da budete još bolji“, poručivao je Jovičić.

I nije se zadovoljio trenutnim rezultatima i težio je da bude još bolji.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare