Prve rukavice za slepe u svetu donirane u Srbiji zahvaljujući Mozzartu

Promo

Rukavica za slepe, jedinstveno inovativno pomagalo u svetu, dobiće 50 osoba bez vida u našoj zemlji zahvaljujući kompaniji Mozzart i mladim inovatorima iz domaće kompanije "Anoris tehnolodži". Beli štap, osnovno pomagalo za kretanje slepih osoba, uskoro će zameniti ova pametna rukavica koja će osobama bez vida olakšati kretanje i svakodnevni život. Rukavica prepoznaje boje, novčanice i predmete na određenoj udaljenosti, a pruža i mogućnost osobi koja je nosi da pošalje lokaciju u slučaju da zaluta. Minimalističkog je dizajna, napravljena od kvalitetnog materijala, ima baterije, integrisan zvučnik i punjiva je.

Međunarodni dan slepih osoba ove godine je u našoj zemlji protekao u znaku potpisivanja trojnog ugovora između Saveza slepih Srbije, kompanija „Mozzart“ i „Anoris tehnolodži“ o kupoprodaji i donatorstvu 50 pametnih rukavica. Ugovor je potpisan u Kragujevcu, gradu koji je ove godine dobio logo ravnopravnosti i odakle je ove godine krenula kampanja “16 dana aktivizma”.

“Zadnjih nekoliko godina razvijamo našu ideju, u saradnji sa Savezom slepih, koji su nam pomogli pri testiranju svake naše verzije pa danas imamo finalni proizvod. Zahvaljujući tom radu i društveno odgovornoj komapaniji “Mozzart” danas se možemo pohvaliti da posle toliko godina testiranja krećemo u proizvodnju i distribuciju. Svaki proizvod doživljava završnu fazu kada dobije svoje korisnike, a mi smo u tome uspeli” istakao je Nikola Krstić, direktor “Anoris tehnolodži”.

Promo

Prve rukavice biće donirane najboljim učenicima iz Kragujevca, dok će plan za narednu distribuciju rukavica tokom iduće godine napraviti Savet slepih Srbije.

“Ove godine na jedinstveni način obeležavamo Međunarodni dan slepih osoba, velika zahvalnost svakako ide kompaniji Mozzart koja je odlučila da podrži projekat kompanije “Anoris tehnolodži” i pomogne da se olakšaju životi slepih osoba” rekao je Milan Stošić, predsednik Saveza slepih Srbije.