Prvaci dobili bojanku sa crtežom Beograda na vodi

Vesti 02. sep 202110:52 42 komentara
bojanka
Danas/Vesna Andrić

Crteži Beograda na vodi i spomenika Stefanu Nemanji, simboli naprednjačke vlasti, našli su se u bojanci koju su dobili prvaci u nekim beogradskim osnovnim školama, piše "Danas".

Poklon đacima prvacima zajedničko je izdanje Službenog glasnika i Instituta za javnu politiku, čiji je osnivač Vladimir Beba Popović. Autorke bojanke za prvi razred osnovne škole iz Sveta oko nas su Draginja Vlk i Svetlana Gradinac.

Povezane vesti

„Ova bojanka namenjena je prvacima. Ona će ih na kreativan način provesti kroz našu lepu Srbiju. Dok budu bojili srpsku narodnu nošnju, šare na pirotskom ćilimu ili boje naše zastave, igraće se i zapamtiće ono što treba da znaju o svojoj lepoj domovini“, piše na poleđini bojanke.

U njoj su, kako se navodi u sadržaju, i crteži hrama Svetog Save, Pobednika, Avalskog tornja, Nikole Tesle, Vuka Stefanovića Karadžića, Pećke patrijaršije, Petrovaradinske tvrđave, berbe šljiva, sela, azbuke. Svoje mesto našli su i prikazi Božića i slave, Vaskrsa…

Crtež dečaka i devojčice koji voze trotinet i skejtbord, a u pozadini se vidi naselje Beograd na vodi je u bojanci predstavljen kao „savremeni Beograd, prava evropska metropola“, piše „Danas“.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare