Protiv organizatora protesta koji brane park u Leskovcu podnete krivične prijave

Vesti 18. maj 202115:56 7 komentara
N1

Budući investitori višespratnice u centru Leskovca podneli su krivične prijave protiv trojice Leskovčana za koje su procenili da su organizatori višenedeljnog protesta zbog gradnje te zgrade, potvrđeno je danas.

Prijava je podneta zbog sumnje da su učesnici protesta kršili zdravstvena pravila za vreme epidemije, po članu 248 Krivičnog zakona.

Vlasnici i budući investitori su braća Aleksandar i Stefan Mladenović koji imaju firmu BM Invest group d.o. Leskovac i advokati su advokatske kancelarije „Gandi&Daca“ u Leskovcu, u kojoj radi šestoro advokata iz te porodice.

Povezane vesti

Članovi protesta navode da nema organizatora već da su skupovi spontani, međutim iz advokatske kancelarije podnete su prijave protiv A.R, D.M. i D.S.

Aleksandar Rangelov iz Udruženja „Dubučica u srcu“, protiv kog je podneta krivična prijava, rekao je da su trojica Leskovčana dala danas izjave i da je policija bila veoma korektna.

„Sumnje nisu osnovane jer se građani spontano okupljaju, pa nema ni organizatora. Nisu ni mere prekršene jer je držana distanca i nošene su maske“, kazao je Rangelov i dodao da je to isto rekao i u policiji.

On je ocenio da su te prijave pristisak na građane.

Prema njegovim rečima, krivične prijave podnete su i protiv dvojice profesionalnih upravitelja stambenih zgrada koji su podneli prigovor na Urbanistički plan po kome je na toj parceli „Pepeljuga“ dozvoljena gradnja višespratnice jer su, navodno, falsifikovali isprave.

Stanari iz stambenih zgrada oko parkića s toboganima i ljuljaškama počeli su sa protestima kada su saznali da će na tom mestu biti podignuta višespratnica, iako je još 2010. godine bivša gradska vlast u ;Leskovcu donela takav urbanistički plan, a ista vlast u martu 2012. godina prodala parcelu privatnom licu, a ona je potom još tri puta promenila vlasnika.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare