Protest zbog urušavanja zgrade na Vračaru: Skupovi dok Vesić ne podnese ostavku

Vesti 24. jul 202112:25 > 13:37 47 komentara

Protest nevladinih organizacija i dela opozicionih zbog urušavanja zgrade u Vidovdanskoj ulici na Vračaru održava se ispred zgrade opštine Vračar, a okupljeni traže smenu zamenika gradonačelnika Gorana Vesića i privođenje odgovornih za urušavanje zgrade, prenosi Nova.rs.

Kako su organizatori rekli za Nova.rs, okupljaće se svake subote „dokle god Vesić ne bude podneo ostavku“. Apeluju na policiju da se ne plaši i da reaguje i ističu da je reč o nadstranačkom skupu.

Povezane vesti

„Pitamo ko je izdao građevinsku dozvolu za gradnju onog nesrećnog objekta u Vidovdanskoj. Pitamo ko su pravi investitori, ne fiktivni i ko stoji iza njih u SNS. Nismo dobili odgovor ni na jedno pitanje. Ni od MUP, ni od nadležnih. Imamo osnovanu sumnju, nakon što je Goran Vesić izjavio da će se postojeća zgrada da se sruši i da se napravi nova, da je sve urađeno namerno. Da je namerno potkopavan temelj zgrade. Hoće li ista firma, istog investitora, raditi na izgradnji nove zgrade“, rekao je Konstantin Samofalov (SDS), poručujući Vesiću da se neće smiriti i da će protestovati sve dok on ne podnose ostavku.

„Svi znamo da su ovde vlasti povezana sa mafijom. Nismo čak sigurni da je mafija ušla u vlast. To je za nas građane pogubno. Do sledećih izbora u Beogradu, kad ćemo promeniti ovu vlast, mi moramo da se borimo za svako drvo, za svaki parkić.Danas pričamo o građevinskoj i urbanističkoj mafiji. Ovde imamo slučaj, u Vidovdanskoj ulici, da je opština Vračar dala građevinsku dozvolu. Za sve ovo su odgovorni gradonačelnik Zoran Radojičić i njegov zamenik, Goran Vesić“, rekao je Dragoslav Šumarac, zamenik predsednika Demokrata Srbije.

Protest zajednički organizuju koalicija „Oslobodimo Vračar“, udruženje „Topolska“, „Srce grada“, Socijaldemokratska stranka, Nova stranka, Koalicija „Tolerancija“, Pokret slobodnih građana i pokret Dosta je bilo.

U saopštenju je najavljeno da će se zahtevati smenjivanje zamenika gradonačelnika Gorana Vesića i osoba u Opštini Vračar odgovornih za urušavanje zgrade u Vidovdanskoj ulici zbog sporne izgradnje na susednom placu, a od Ministarstva unutrašnjih poslova zahtevaće se privođenje svih odgovornih.

Zgrada u Vidovdanskoj ulici se polovinom jula dvaput urušila, nije bilo povređenih, a stanari su u prinudnom smeštaju i traži se rešenje za njih i vlasnike.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare