Protest u Novom Sadu, građani traže pravdu za Ninu, poginulu devojku

Vesti 30. jul 202122:07 > 22:41 20 komentara
N1

Posle protesta na Karaburmi, protesti i u Novom Sadu zbog tragične saobraćajne nesreće. Građani, porodica i prijatelji Nine Rađenović, 21-godišnje devojke koja je nastradala 6. juna nakon što je na nju naleteo automobil pri velikoj brzini, blokirali su Preradovićevu ulicu u Petrovaradinu.

Oni zahtevaju da vozač, koji je pušten da se brani sa slobode, bude u pritvoru. Inače, radi se o mladiću starom 21 godinu iz Sremskih Karlovaca. Porodica se žali i na spor istražni postupak i tvrdi da je prvo saslušanje mladića koji je bio za volanom, zakazano za 10. septembar.

„Uviđaj je rađen, a mi kao roditelji, koji živimo ovde na dva minuta, nismo pozvani na mesto tragedije. Gospodin sin je pozvao svog oca i dedu, i bio na mestu tragedije. Mi smo pozvani u 20 do 11h kad je sve bilo gotovo. Da li treba da pitam kako je rađen uviđaj, ako je njen stric ujutro našao njen telefon. Kako je rađen taj uviđaj? O čemu mi dalje da razgovaramo… Dete koje je imalo uredno dokumente vodilo se kao NN lice. O čemu mi dalje da pričamo? Tri ekipe policije su bile ovde, ko tu koga ovde više potkupljuje“, rekla je Zorica Rađenović, Ninina majka.

Devojka je nastradala na mestu gde nije obeležan pešački prelatz, na kom svakodnevno ulicu prelazi na stotine ljudi, javlja reporterka N1. Na tom mestu bilo je više saobraćajnih nezgoda, a meštani Petrovaradina godinama su apelovali na nadležne da im obezbede nedostajuću saobraćajnu signalizaciju u prometnoj ulici koja funkcioniše i kao magistralni put ka Beogradu. Nekoliko nedelja nakon što je Nina izgubila život, meštani Petrovaradina su organizovali protest, i od tada su gradske službe počele da farbaju i postavljaju nedostajuću saobraćajnu signalizaciju, a meštanima Petrovaradina obećan je i semafor.

N1

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare